Tjoho för agility!

Premiär för uteträning på gräs på Jönkans BK idag! En sådan härlig kväll med sol och det finns inget bättre ställe att spendera en vårkväll än på en agilityplan! Monster fick fräscha upp kontaktfältsbeteendet och slalom. Han var på ett lysande humör och idel glada ögon och svans 🙂 Underbara lilla hund!

Yeti var lätt hysterisk när han inte körde och planen i framtiden blir att han får köra först och sist och däremellan får han sitta i bilen. Det är en bit till parkeringen men så får det bli.

Att träna Yeti Yetski gick riktigt bra! Han är otroligt entusiastisk och det är för härligt att träna unghundar som inte har några förutfattade meningar om hur hindren ska tas eller OM de ska tas. Yeti tycker att det är lika självklart att ta hinder bakifrån som framifrån, att svänga hur som helst och han är helt öppen i huvudet. Sen kan det innebära att han lika gärna springer runt ett hinder på utsidan utan att ta det, men med tanke på hur lite vi har kört så är han jätteduktig! Jag kör på 20-30 cm hinder nu, om två veckor är han ett år och han är så fin i kroppen att jag känner mig trygg i att han är redo att börja träna på den här nivån. Idag gjorde vi en kombination på 4 hopp och en tunnel och det gick bra! Inget riktigt hindersug framåt än men vi har gott om tid att få till det 🙂

Troll tog några skutt också och var väldigt glad ända tills de började med skotträning. Han tog skotten okej ändå. Tyvärr är det kurs alla andra dagar fr o m april så att en är tvingad att träna måndagar eller inte alls under veckorna. Jag hoppas att det kommer funka att träna trots skotten. Mon blev lite låg men fortsatte köra idag och Yeti brydde sig inte. På sätt och vis är det ju nyttig träning framför allt för Yeti, men det kan ju bli jobbigt för Troll.. Dessutom är det ju svårt att sätta Yeti i bilen (närmare skotten) medan jag tränar. Svårt..

(Blogg100, inlägg 24)

Publicerat på 24 mars 2014, i Agility och märkt . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Tjoho för agility!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: