Svenska agilityklubbens födelsedag!

Det är en historisk dag idag! Svenska agilityklubben bildades och dess första årsmöte någonsin hölls i Linköping! När ett sådant historiskt möte hålls så nära borde det väl nästan vara straffbart att inte åka dit om en inte har en bra ursäkt? Givetvis var även Linköping väl representerat även om en hel del av oss aktiva var i Fagersta och tävlade.

Det var ett möte som kanske inte var direkt stormigt men det blev några större diskussioner om lite olika saker. Bra diskussioner tycker jag och de belyste flera intressanta saker som att ungdomar under 16 år inte vare sig har yttranderätt eller rösträtt och att könsfördelningen vs ålder på den föreslagna styrelsen var lite skev, dvs betydligt högre medelålder på herrarnas sida än på damernas. Det är en tendens som ofta syns inom brukshundklubben enligt min erfarenhet, även tidigare i Linköpings BK innan det svängde och alla de äldre männen slutade till förmån för kvinnor med en relativt låg medelålder.

Nåväl, genom en sluten omröstning antogs valberedningens förslag och vad gäller ungdomarnas rösträtt kommer det säkert diskuteras fler gånger inom SKKs verksamhet.

Totalt sett var det mycket givande att gå på detta första möte och jag tror absolut att den nya styrelsen är både väldigt kompetent och en bra blandning av personer! Det ska bli mycket roligt och intressant att följa agilityns utveckling nu när vi fått redskapen att göra något riktigt bra! Det är så himla kul att vi äntligen har en egen klubb 😀

20140405-213438.jpg
En i särklass vacker tårta som jag tyvärr inte smakade på!

(Blogg100, inlägg 36)

Publicerat på 05 april 2014, i Agility och märkt . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

%d bloggare gillar detta: