Tinnerö och lite kvällsvallning

Vilken fantastisk påsk vi har haft! Otroligt vackert väder och nästan för varmt med jeans 🙂 Jag hängde med ett gäng till Tinnerö på promenad och fika i solen, otroligt skönt! Det gäller att passa på att gå i Tinnerö nu innan korna släpps ut.

Efter en tupplur rensade vi upp lite pinnar i trädgården. Vi skulle behöva massor av mera tid att greja, flera fruktträd behöver beskäras, grusgården och paddocken behöver harvas mm mm. En liten sak i taget går det bli.

Avslutningsvis vallade jag en superkortis med Mon och Yeti. Monster gick bra, jag har börjat introducera ”look back”, alltså att dela fåren i två flockar och sen växla vilken flock vi jobbar med. Monster har lite svårt att fokusera på en flock och jag tänker att det kan hjälpa att jag säger ett kommando när vi ska byta flock istället. Vi jobbar också med att justera Monster så att han inte slår över åt höger. Han hamnar ofta på högerflanken i drivningen och stannar lite kort i vänsterhämten. Efter diskussion med Jörgen så har jag en plan, nämligen att jobba med drivningen och att Mon ska ligga rakt bakom fåren där.

Yeti, den lilla vilden är ju ett eget kapitel. Sist tappade jag humöret på riktigt. Det är inte särskilt kul att stå på en vall medan 6 får och 1 hund springer runt en och fullkomligt ignorerar en. Jag har ju liksom åsikter om både riktning och hastighet, men istället backar jag runt runt i en liten cirkel och får inte bestämma något alls. Nä, inte alls kul! Det tråkiga är att det funkar att bli förbannad, plötsligt gick Yeti riktigt bra och fåren lyssnade bättre på mig också.

Idag satt nog den känslan kvar i Yeti (matten kunde bli ARG på RIKTIGT!) och han gick riktigt bra! Lite bus emellanåt, men bättre flanker och betydligt större del av tiden går han i ett vettigt tempo bakom fåren även om det slår över i spring emellanåt. Totalt går det iaf framåt!

(Blogg100, inlägg 52)

Publicerat på 21 april 2014, i Monster, Vallning, Yeti och märkt . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Tinnerö och lite kvällsvallning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: