En riktig vallkursvecka!

Så det kan bli när en försöker få in ett kurstillfälle för Karin S samtidigt som vårt lilla vallgäng försöker hitta tider att valla hos Jörgen. Denna vecka blir det alltså två kurstillfällen, ett idag och ett till på torsdag!

Idag var vi hos Karin och jag vallade med både Monster och Yeti! Jag gillar verkligen Karin och jag tror att det allra bästa med henne är att jag aldrig åkt därifrån utan att känna mig riktigt peppad och fylld av optimism och gott humör! Karins energi och känsla för att träna hund smittar av sig och jag bara brinner av längtan till att åka hem och träna, direkt!

Yeti var först ut och han och jag behöver hitta våra roller hos fåren, jag ska bestämma och Yeti ska vara lugn och fokuserad. Vi fick flera tips och träningssituationer som vi ska jobba utifrån! Först och främst lugn och behärskning fram till fåren, sen lugn i fålla, fösning i lina och flanker som håller hela vägen. Yeti var otroligt lugn och fokuserad hos fåren (även om det i ärlighetens namn kröp fram bus vid ett par tillfällen). Han höll ett så lugnt tempo så jag blev alldeles förvånad 😉 Han kan och jag kan! Dessutom utan att härja, så härligt 😀

Monster och jag kollade av fållan, lite fråndrivning och tempo. Överlag fick vi nog hyfsat godkänt, men tempot måste vi jobba med i fråndrivningen och Mon måste bli säkrare på höger och vänster! Tempot i fråndrivningen är svårt att träna på med våra får som -verkligen inte- vill flytta sig för hunden, men jag ska testa att dela av dem i en mindre flock. Som våra segproppar beter sig nu går det helt enkelt inte att träna fråndrivning. Monster går med nosen i rumpan på dem och det går saaaaakta. Sen när Karins får istället springer iväg går det fortfortfort! Inte lätt att få till det 😛

Karin gav mig ett par övningar per sak jag måste träna på med vardera hunden och nu har jag skrivit ner dem i telefonen, redo att ta fram direkt nästa gång vi vallar hemma! Perfekt! Hoppas nu att mina fogar håller så att vi kan träna ett tag till, jag har världens motivation och vi ska snart flytta fåren till hagen där vi har både fålla och 25a och träningsmöjligheterna för Yeti är mycket bättre än vad de är just nu 😀

(Blogg100, inlägg 59)

Publicerat på 29 april 2014, i Monster, Vallning, Yeti och märkt . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En riktig vallkursvecka!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: