Ämlig matte och ämligt Troll med frossa

Ja det här blev ju ingen vidare dag. Inledde med att gå upp klockan 5 för att ta spruta och sen somna om. Jag skulle ta blodprov kl 8 och då måste sprutan tas 3 timmar innan. Väl på US var jag väldigt svårstucken, först på tredje försöket lyckades sjuksköterska nr 2. Jag blir stucken så ofta numera att mina kärl ständigt är i någon del av läkningsprocessen och det gör det inte lättare att jag är svårstucken från början. Jag fattar inte hur folk som sticks ännu oftare klarar det? Blir inte alla kärl trasiga till slut? Jag skulle iaf aldrig klara att vara sprutnarkoman. Men de som blir sprutnarkomaner kanske alltid har fina och lättstuckna kärl?

Nåväl, jag tog mig till Mjölby innan jag fick migränkänningar och synstörningar. I Väderstad kunde jag bara se delar av vägen och de andra fordonen så jag åkte av och vilade i bilen på en parkeringsficka i någon timme innan jag vände och åkte hem igen. Efter några timmars sömn har den värsta huvudvärken lagt sig även om jag är rätt mör.

Jag blir lite trött. En spruta, tre nålstick och ett migränanfall är lite mycket innan klockan ens slagit 10 tycker jag faktiskt. Innan jag blev gravid brukade jag få 1-2 anfall om året, men nu verkar det komma varannan vecka. Suck. Jag längtar tills att min kropp är normal igen, när jag slipper sprutor, migrän, konstant trötthet och foglossning.

När jag vaknat till i soffan kom Troll uppkrypandes och tryckte sig intill mig. Han skakade hela han som i frossa. Nosen och tandköttet var kalla och slemhinnorna bleka. Han var väldigt ängslig och skickade sig hela tiden runt munnen. Jag blev riktigt orolig men tänkte att jag skulle börja med universallösningen på Troll-baserade problem; promenad, dvs tänka på något annat och mat. Om inte det hjälpte tänkte jag ringa veterinär.

Det hjälpte som tur var och nu verkar Troll må bra igen. Det är verkligen märkligt, jag fattar ingenting? Varför blev han sådär konstig? Är det någon som har en idé? Han gnällde på ett annorlunda sätt när vi skulle gå ut också men efter en stund var han normal och han kissade, bajsade och rörde sig normalt. Väl hemma åt han upp sin mat med god aptit. Så himla konstigt? Han kan ju bli ängslig ibland men den här gången verkade han må riktigt dåligt även om det var oklart på vilket sätt och vart?

(Blogg100, inlägg 64)

Publicerat på 05 maj 2014, i Just nu och märkt . Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Ajdå, vad konstigt!

  Gilla

 2. Han kanske blev konstig av att du mådde dåligt..

  Gilla

  • Nä det tror jag inte, han brukar inte ta åt sig särskilt mycket även om jag är ledsen och det var jag inte nu. Däremot kraschade magen inatt så det var nog det.. 😛

   Gilla

 3. Vilken dag, hoppas det lugnar ner sig för dig.

  Allas kärl blir trasiga när de blir stuckna ofta, till slut blir kärlväggen grymt svår att komma igenom. Skillnaden mellan sprutnarkomaner och folk som tar prover ofta är att den första gruppen sticker i alla kärl de kan hitta, det går inte riktigt när man tar blodprov.
  Vad är det för prov du tar? Det går inte att ta kapillärt (i fingret) för att spara kärlen iaf ibland?

  Gilla

  • Jag tycker verkligen synd om de som måste ta blodprov oftare än mig, även om jag tycker att 1-2 ggr per vecka är i mesta laget..

   Jag tar två hela blå rör varje gång så det går inte att ersätta med kapillärprov. Det är för att de ska se koagulationen, nåt värde de mäter för att kolla hur hög dos Innohep jag ska ha..

   Gilla

%d bloggare gillar detta: