Vad gör en med en ond tå?

Yeti hålls fortfarande i koppelvila eftersom han inte vill belasta fullt ut på höger bak. Han är inte halt direkt, men om han är lös syns det att han undviker att belasta benet. Han galopperar hellre än travar och i traven gör han ett och annat hoppsasteg med benet i luften. Om han svänger skarpt ser han till att inte belasta högerbenet. Jag har klämt och böjt lite och det enda jag hittar är en ömhet i den inre tån på höger baktass. Troligen han har vrickat den när han i full galopp störtade över en sten förra torsdagen..

Frågan är, vad gör en med en öm tå? Just nu håller jag honom helt enkelt i koppel, men finns det mer jag kan göra? Borde jag linda tassen? Eller borde han äta nåt antiinflammatoriskt? Tanken att gå till veterinären och bara få ordinationen vila känns inte jättelockande, jag vill se om det inte kan läka ut själv först..

Trollebollen har börjat få problem med sitt bajseri igen. Jag gissar att det återigen är prostatan som är besvärlig. Det har varit så både förra våren och våren innan det. Tydligen blir prostatan mer aktiv och därmed större när hanhundar utsätts för löptiksdoft och många tikar löper väl under våren? Sen har nog verkan från den förra tablettbehandlingen gått ur, jag tror att effekten bara varar runt ett halvår. Först och främst kan en ju hoppas på att det inte är allvarligt utan att det löser sig av sig självt. Troll kan ju vara lite ämlig när det gäller den bakre regionen. Men om det inte är temporärt funderar jag på vad jag ska hitta på? Ska han äta hormontabletter varje vår eller vore det bättre att kastrera? Det är frågan.. Ett ingrepp är alltid ett ingrepp och det är ju dyrare också. Det kanske är lättare för både Troll och mig att ge honom tabletterna bara? Eller? Hmm…

20140514-174044.jpg
En gullebild på den friska hunden ❤

(Blogg100, inlägg 73)

Publicerat på 14 maj 2014, i Troll, Yeti och märkt , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jag skulle köra koppelvila och antiinflammatoriskt i 10 dagar. Sedan ta det lugnt och se med sakta upptrappning hur det utvecklas.

    Gilla

    • Tack för tips! Kanske skulle sätta in antiinflammatoriskt då.. Hur var det med Flaxas tå? Var det bruten eller bara sträckt?

      Gilla

%d bloggare gillar detta: