14,5 % eller 48 personer

Så många röstade på SD i Västerlösa-Björkebergs valdistrikt igår. Jag blir faktiskt rädd. På riktigt. Är detta ett samhälle där mitt barn ska växa upp? Kommer mitt barns lekkamrater vara söner och döttrar till människor som tycker att människor med mörk hy eller en annan religion är mindre värda än vita svenskar? Att kvinnor ska hålla sig på sin plats? Att det är BRA nyheter att Front Nationale fick 25 % i Frankrike?

Jag vet inte vad jag ska göra med den här informationen. Misstänksamheten som den göder i mig, har den grannen röstat på SD, eller har den? De som sprider informationen på fejjan om att nån mörkhyad man sålt teckningar i blyerts, eller de som skriver om andra mörkhyade män på cykel? De som säger att de ska hålla barnen hemma när dessa män är i närheten? De som är misstänksamma mot allt främmande? Är det de?

Och vad ska en göra nu? Hur jobbar en mot rasism i den egna bygden? Vi umgås ju inte med särskilt många, bara dem vi känner sen tidigare. Men detta gör oss ju inte mer motiverade att lära känna fler.. Usch, jag känner mig lite uppgiven ikväll. Ska nazismen ta över Europa igen? Kommer ett tredje världskrig snart?

För att öht ha en möjlighet att stoppa detta måste vi ju reagera NU! Måste börja tala om saker gör vad de är! Prata om rasister och nazister, inte om främlingskritik. Börja säga ifrån varje gång vi hör något rasistiskt! Inte tolerera smygrasismen och antifeminismen! Låta kampen för allas lika värde oavsett hudfärg, kön, religion eller sexuella läggning genomsyra varje dag av våra liv! Varje dag! Jag ska nog börja med att gå med i Björkebergs fb-sida igen och protestera varje gång nån skriver nåt rasistiskt.

Vad ska du göra?

(Blogg100, inlägg 85)

Publicerat på 26 maj 2014, i Debatt och märkt . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Bra! Jag håller helt och hållet med dig!
  Jag brukar vanligtvis inte ge mig in i diskussioner på fb öht, men gjorde häromdagen ett undantag – för det är inte okej att hålla tyst!
  I Björkeberg finns det tack och lov 85,5 % som INTE röstade på SD, och vi vet sedan innan att människor påverkas av omgivningens åsikter, så vi som inte har en vidrig människosyn måste helt enkelt skrika högre än denna klick med oförstående människor!

  Gilla

  • Helt sant! En får tänka på alla fina människor istället! På de 3 pers som förutom mig röstade på F! 😉 Undrar om jag kan hitta dem på nåt sätt :p

   Gilla

%d bloggare gillar detta: