Yeti hos veterinären

Nu är vi hemma med en väldigt trött Yeti. Han är helt utslagen, men det får en väl vara när en blivit utredd för hälta på djursjukhus med både böjprov, sedering och röntgen.

20140530-153510-56110155.jpg
Yeti hemma på köksgolvet

Vi hade tid hos Arne som är superduktig på leder och inledde med böjprov. Det var inte lätt att se något eftersom Yeti kanske var lite upptagen med att spana på omgivningarna och dra mot mig. En djurvårdare sprang med honom eftersom jag helst inte springer men det var nog inte optimalt för att se något på den här skutthunden 😉 Nåväl, Arne hittade en svullnad runt två tår, nr 4 och 5. Vi försökte röntga Yeti vaken men det gick typ inte alls så bra. Det hade kanske gått om jag hade kunnat hålla i men jag får ju inte vara med vid röntgen.

Yeti fick spruta istället och somnade sött på golvet 🙂

20140530-154231-56551466.jpg
Drogad liten hund ❤

Resultatet av röntgen var att Yeti inte har några skelettskador men att han slagit i mjukdelar runt två tår, är lite svullen runt tålederna och har haft en liten blodsutgjutelse. Märkligt att han inte haltat mer tycker jag? Nu ska han äta kortison i 10 dagar och koppelvila, helst inte krafsa med baktassarna och absolut inte accelerera. Sen ska jag stretcha tassen efter varje promenad, böja och sträcka på tårna. Simträning är bra längre fram också.

Jag hoppas att det här läker ut fint nu och att det inte ställer till med något längre fram. Tår är ju ett elände, men det positiva är att det inte fanns skador på de ligament som stöder åt sidorna och det fanns inga frakturer. Det är väl bara att hålla tummarna, stretcha, hålla honom lugn så gott det går och hoppas att det läker ut snabbt och inte kommer tillbaka!

(Blogg100, inlägg 89kr

Publicerat på 30 maj 2014, i Skador, Yeti och märkt . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Skönt att få veta vad det var, och att det var mjukdelsskador!
    Håller tummarna för att det nu ger med sig fort när du vet hur du ska tackla problemet!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: