Äntligen fårklipp!

Vi har försökt få till det med fårklippning ett tag nu men vädret har inte samarbetat med oss. Idag trodde jag att det var kört när jag på fm gick promenad i Rydskogen med Johanna och regnet öste ner! Men när jag åkte hemåt såg det torrt ut och tänka sig, det hade inte regnar en droppe på fåren! Jag stoppade snabbt in fåren i fållan och åkte hem och slängde i mig lunch. Lagom två minuter innan fårklipparen anlände var jag på plats igen men då hade fårbusarna rymt ut ur fållan. Tur att en har hund då! Det tog nämligen inte många minuter innan busarna var på plats igen.

20140613-141625-51385562.jpg
Monster utövar praktiskt fårjobb 🙂

Vi klarade nästan regnet men när halva flocken var klippta började det blåsa upp och det sista fåret blev klippt i ösregn.. Nåväl, nu är det gjort och ullen ligger på tork hemma eftersom det roligt nog är både en vän och en moster som vill ha ull till tovning och annat 🙂

20140613-141626-51386457.jpg
Nyklippta damer!

Publicerat på 13 juni 2014, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Äntligen fårklipp!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: