Vår nya BFF och Yetis små tår

Nu är konverteringen färdig och vi har nya element i alla rum! Alla förutom badrum och hall då, där har vi ju golvvärme och eftersom vi var lite smarta i höstas och lade i dubbelt med både elslingor och vattenslang så kan vi ha låg elvärme på golven på sommaren och vattenvärme på vintern! Elementen blev fina och rören stör inte så mycket heller, framför allt inte när jag blivit klar med fönsterputsning och fått upp gardinerna igen.

Vår nya bäste vän har flyttat in i hallen! Hen heter Nibe 1255 och är en värmepump! Just nu producerar hen varmvatten med hjälp av el, men när jordvärmen är nergrävd och inkopplad så ska vi få både värme och varmvatten på ett riktigt energisnålt sätt! Skulle det vara en riktig vargavinter har vi ju fortfarande eldningsmöjligheterna kvar och risken att vi kommer frysa en vinter till är nog i det närmaste obefintlig 🙂 Detta var som ni säkert förstår inte gratis, men jisses vad det kommer att öka komforten i vårt lite kyliga hus!

20140619-191032-69032545.jpg
Vår kompis Nibe 1255 🙂

Häromdagen hade jag en rejäl dipp i humöret och peppen vad det gäller Yetis små tår. Efter helgen, med ett besök hos brorsan (där Yeti var i koppel hela tiden men trots det lyckades studsa värre än en jagad gnu) och fotograferingen (där kopplet ju helst ska vara av pga estetiska skäl) så var tårna lite sämre och Yeti lyfte på tassen vid ett par tillfällen. Detta höll i sig och jag ringde Norsholm. Vi har nu gått upp i kortisondos tillfälligt och så är det ännu mer strikt koppel som gäller. Det blir absolut lättare nu när byggarna är färdiga eftersom Yeti är expert på att smita ut, stjäla en av mina trädgårdshandskar på vägen och galoppera runt på egen tass i trädgården… Sen borde vi komma igång med simning, men det är svårt. Mina jyckar tycker att det är vansinnigt upphetsande med vatten och om Yeti drar mot vattnet blir det en rätt hög belastning på tårna och det vill vi ju undvika. Ett inte helt lätt dilemma..

Publicerat på 19 juni 2014, i Husprojektet, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vår nya BFF och Yetis små tår.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: