Yeti har fått laserbehandling och bebis har fått en far

Efter att ha skrivit under på att Pascal är far till vår lilla beblus (arbetsnamnet) och jag köpt sandaler för alldeles för många pengar tog jag hundarna och åkte till Norsholm i ösregn. Målet var djurkliniken där Yeti skulle få laser på tårna. Jag har inte tyckt att det varit någon direkt förändring eller förbättring men har som vanligt svårt att sätta fingret på exakt vad det är som är problemet med honom. Matilda sa däremot nästan direkt att han inte belastar utsidan av tassen ordentligt och kanske är det det jag ser men inte riktigt kan placera? Matilda kände även att Yeti reagerade tydligt när hon klämde på tå nr 5 men inte på tå nr 4. Så problemet kvarstår och det kan ta lång tid att läka. Med lång tid menas upp till flera månader..

Själva behandlingen gick bra, Yeti tyckte att det var lite jobbigt att vara stilla i hela fem minuter och satt hellre i Matildas knä men det var överkomligt. Sen reagerade han mindre på tån vilket är positivt. När vi gick på promenad efter att vi kom hem reagerade han dock mer och nu ikväll när Pascal kom hem hoppade han på tre ben i ett par steg mot dörren. Det är tydligen vanligt att de blir sämre dagen efter behandling och jag väljer att tänka att lasern iaf gett effekt om han reagerar redan nu. Vi får hålla honom lugn i helgen och sen ska vi tillbaka på måndag för en omgång till.

Vad gäller underskriften av faderskapet så tycker jag att det är lite spännande hur en har tänkt. Vi fick skriva under på att vi var sambo under konceptionsperioden, bara en sån sak :p Nu var vi ju det, vi har varit sambo sen 2010, men jag blev lite nyfiken på om en inte är sambo? Det är ju, precis som giftermål, inte alls en förutsättning för bli pappa? Eller så handlar det kanske inte alls om en är far eller inte utan mer om mannen tar det juridiska ansvaret över barnet. Följdfrågan blir ju då vad som händer juridiskt om det visar sig att en inte är biologisk far till det barn som skrivit under på är sitt? Tja, vad vet jag, men lite spännande är det att tänka på tycker jag. Det är ändå rätt många (12 % har jag för mig?) som har en annan biologisk far än vad de tror.

Detta är iaf ett rejält motiv till giftermål. Det är ju klart enklare att vara gift om en skaffar barn tillsammans, både med tanke på detta papper, men även när det gäller arvsgången och vad som händer med gemensamma hus och lån om den ena dör. En snårig skog att sätta sig in i detta!

Publicerat på 27 juni 2014, i Bebis, Rehab, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Yeti har fått laserbehandling och bebis har fått en far.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: