Monster är en riktig vallare!

Min plan för det här med att spendera sommaren tjock och otymplig var att valla med hundarna och att satsa på att starta Monster i IK1 och Yeti på VP i höst. Med tanke på Yetis tår kan jag säga direkt att ett VP i år är tvärkört, däremot har jag och Monster legat i med vallningen!

Monster är ju som bekant en hund som inte vilar sig i form men att träna sig i form är han jättebra på! Han är mycket coolare, har bättre tempo, riktigt bra fålla, bättre stopp, bättre flanker, säkrare höger/vänster och otroligt mycket bättre delningar idag än bara för någon månad sen 😀 Dessutom tränar vi med visslan och även om det är långt ifrån klart så är vi på gång.

Vi har naturligtvis flera bitar där vi brister men det är väldigt roligt att det går framåt och att det händer så mycket på och mellan varje pass. Vad vi behöver träna mer på är framför allt vänsterhämt, han blir tajt och för het i upptaget och det måste ju förstås sitta FÖRSTA försöket också. Han är mycket bättre här också, men på nya får och ny plats så tror jag inte att det sitter. Och som bekant får en ju bara ett försök på tävling.. Vi behöver träna på raka fråndrivningar och linjer med och inte minst ett sakta-kommando som fungerar bra.

Allt som allt så finns det saker att träna på men att vara tävlingsklara i höst känns inte alls omöjligt! Det finns flera IK1:or på inte allt för långt håll, till exempel en 2-dagars inte alls långt borta. Kul ska det bli! 😀

Publicerat på 28 juni 2014, i Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Monster är en riktig vallare!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: