Samträning med Monster!

Jag är väl lite knäpp, men idag tog jag min bebis och EN hund (att ta med alla tre hade varit GALET knäppt) och åkte till Sturefors för samträning i vallning! Vi kom nästan ända fram innan Arvid ville ha mat och dessutom hade bajsat ner sig. Inga extra kläder hade vi (note to self till nästa gång..) men vem behöver kläder i den här värmen? Blöjbyte och amning längs med vägkanten, check.

Till slut kom vi fram och körde ett hämt där Monster fastnade på utställaren… När vi väl fick loss fåren går det ju, men oj vad vi behöver träna upptag där fåren inte rusar till mig. Monster blev lite ställd av att fåren inte rusade till mig av sig själva och tar inte riktigt tag i flocken. Andra omgången gick bättre, men jag behöver ge hjälpkommando i utgången och sånt kostar ju poäng.. Nåt felkommando på hö/vä ställde till det i drivningen, fållan strulade första passet men gick klockrent det andra och delningen gick riktigt bra båda gångerna. Det är hämt vi behöver träna massor på!

Att träna med en liten liten bebis är ju lite speciellt! Han bajsade flera gånger och kissade dessutom på det portabla skötkittet. Tur att jag iaf har ett sådant 🙂 Sen var han hungrig igen och jag ammade stående med lilla älsklingen i typ en timme kändes det som. Det blev min tur att träna men jag fick helt enkelt vänta tills att Arvid ätit färdigt 😉 Jag älskar iaf min amningsponcho som kom igår, underbart att kunna dölja sig lite när en står mitt på en vall och ammar tillsammans med folk som en inte känner så bra!

Totalt sett gick det bra men nästa gång ska jag ta med insektsnät och extra kläder. Och sjukt många blöjor 😉

En annan premiär idag var tre hundar i koppel med barnvagn. Jag har kommit undan med Monster lös eller använt bärselen men idag var det dags! Och hör och häpna så gick det riktigt bra! Inte en enda svordom från min sida faktiskt 🙂 Sen blir det ju spännande den dagen vi får hundmöten, men jag tror helt enkelt jag får sätta dem på vägkanten då.

20140722-222502-80702620.jpg

Publicerat på 22 juli 2014, i Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Friskt vågat hälften vunnet! Hejja matte Hedvig!

  Gilla

 2. Oh, jag vet hur man får kämpa… Det är stressande ofta, men du verkar ju ha löst ut det väldigt bra!

  Gilla

 3. Asså barnvagn är ju fantastiskt vid hundmöten! Jag upplever att hundarna tar det mer med ro eftersom det är en barriär mot den mötande vovven. Och om dom ändå envisas med att dra mot den andra hunden så löser det sig naturligt när man råkar köra på dom 😛

  Gilla

 4. the crazy pack

  Håller med A-C, barnvagn är super! Alla hundar har gått mkt bättre bredvid vagn än utan vagn. Sen blir det ju tråkigare hundpromenader i sällskap m en vagn, men hellre det än inga promenader alls.
  Och tips kan vara att ha m eget byte med, för rätt som det är har man en stor gul bebisbajs på sig själv med 😉

  Gilla

 5. Du får det verkligen att låta genomförbart (tillsammans med a-c m.fl) att ha barn och ändå fortsätta träna hund. Annorlunda mot tidigare så klart, men det går om man vill. Många andra människor verkar ju helt ställa in sina vanliga liv och leva enbart för bebisen… Heja dig, Hedvig!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: