Nya erfarenheter

Det var visst ett tag sen jag skrev nu men dagarna rinner iväg utan att jag ens uppfattat vilken veckodag det är. Detta med spädbarn ger mig nya erfarenheter hela tiden och det är inte alltid en dans på rosor. Sammanfattningsvis:

Sömnbristen. Visserligen sover Arvid rätt mycket på nätterna men han vaknar ju ändå varannan var tredje timme och ska ha mat och eventuellt ny blöja. Det blir mindre sömn för mig och det är inte alltid så lätt att sova dagtid. Jag är trött!

Ätmaraton. Jag visste iofs att bebisar snuttäter men att de äter så otroligt ofta hade jag inte en aning om. På förmiddagarna och kvällarna sitter han praktiskt taget klistrad vid tutten. I timmar. När jag läser på Amningshjälpens facebooksida förstår jag att det är ett fullkomligt normalt beteende för små bebisar och att det handlar om så mycket mer än mat. Kvällsoro är tydligen ett begrepp för bebisars behov av att äta äta och att vara nära nära. Men ändå. Tänk dig att vara klistrad i en bebis i flera timmar. Inget blir ju gjort!

Bajset. Alltså bebisar bajsar otroligt ofta. Verkligen jätteofta! Vi har typ mångdubblat mängden sopor de senaste veckorna.

Läckandet. Om en säger såhär, somnar jag utan amningskupa och bh så vaknar jag i en pöl…

Amningen. Att amma gör ONT! Varför pratar ingen om det? Det går över sägs det ju men det hade nog ändå varit bra att veta innan tycker jag!

Hundlivet. Det är apsvårt att kombinera hundträning med bebisliv. Det skulle nog gå bättre om det var svalare mitt på dagen så att jag kunde passa på när Arvid sover mitt på dagen men nu när det är så hett så är ju det kört. Att träna på kvällen innebär att träna med en hungrig bebis som har helt andra prioriteringar än att valla får.. Igår vallade jag faktiskt med en hungrig bebis i famnen hängandes i tutten. Undrar egentligen var förbikörande bilister tänkte?

Yetis rehab. Ok, det låter inte så mycket att Yeti ska göra sjukgymnastik två gånger fem minuter dagligen. Men det är jättesvårt! Arvid vill ju vara med mig hela tiden! Men en gång per dag tvingar jag in sjukgymnastiken iaf..

Sen så finns ju förstås de mycket mysiga delarna också:

Bebisfjun. Det är otroligt mysigt att pussa en liten kille på det duniga fjuniga huvudet ❤

Att vakna. När Arvid vaknar sträcker han på hela sig, drar ihop benen och upp med armarna "över" huvudet (de når inte så långt). Sen gäspar han, skrynklar ihop hela ansiktet och drar ihop sig till en liten liten bebisboll. Helt bedårande.

Gnyendet. En liten Arvid gnyr och pratar mycket. Det är väldigt gulligt 🙂

Minerna: Hur många ansiktsuttryck kan en bebis få till under en timme? Snart vet jag 🙂

Gosandet: Tja det säger sig ju självt. Mys!! ❤

Totalt så är det en enorm omställning att vara så låst och att ha en liten person som vill ha en nära precis hela tiden. Jag var faktiskt inte alls beredd på mängden närhet han vill ha. Det är svårt också eftersom han inte alls är nöjd med att Pascal håller honom än. Det gör ju att jag inte får någon avlastning nu. Jag hoppas att det löser sig snart.. Hundträningen tror jag löser sig när värmen försvinner och jag kan vara mer flexibel dagtid och anpassa mig efter lillens sovtider. Men det är också otroligt mysigt att ha en liten bebis som sover på ens mage och som bara blir nöjd när jag håller honom nära och gosar ❤

20140730-131130-47490393.jpg
Arvid jobbar på en dubbelhaka ❤

20140730-131218-47538527.jpg
Lite second breakfast kanske? Eller lite pre-lunch? Eller lite extra brunch? Spelar ingen roll, mat går alltid ner! 🙂

Publicerat på 30 juli 2014, i Bebis. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Har du testat att amma i ergobabyn? Jag har faktiskt ammat och tränat lydnad samtidigt på bk med hjälp av den 🙂 dra upp luvan så ser ingen vad som försegår 😉

  Gilla

  • Nej, det känns som att han hamnar för högt? Däremot köpte jag en sjal som kom igår och som jag tänkte amma i om jag får till det 🙂

   Gilla

 2. Åh, it’s all coming back to me… Minns hur det var och hur otroligt krävande det kan vara. Men varenda sekund som läggs på närhet med ungen är ju väl värt det ändå! ❤

  Gilla

 3. the crazy pack

  Jag var oxå helt chockad över hur ofta det skulle ätas! Nu är jag istället förundrad över att tösen äter så sällan 😉
  Försök att njuta av nuet även om det ibland känns som en bara sitter på rumpan. För det går ruskigt snabbt! Snart springer han runt och sparkar ner bommarna på hopphindren istället 😉

  Gilla

  • Nu har jag lärt mig att amma i sjal och amma gåendes så nu känns det mycket bättre när jag inte måste sitta stilla hela tiden 🙂

   Gilla

%d bloggare gillar detta: