Vallkurs med Monster

Flera jag känner har varit mycket nöjda med Karin Mörling som instruktör men själv har jag inte fått chansen att pröva förrän idag. Det var snabba puckar men jag och Pia lyckades få en timme att dela på. Jag ville framför allt ha hjälp med att Monster låser sig oerhört mycket i högerflanken och med hämten överhuvudtaget. Tyvärr visade Monster inte alls låsningen i närheten av så illa som det kan vara, däremot visade han hur otroligt olydig han kan vara i liggen på lite avstånd.. Tydligen är det Monsters eye som ställer till det med ett starkt sug in emot fåren och det har jag inte lyckats få till. Det är bristande grundträning som är problemet. Om jag ska vara ärlig så stressade jag fram VP lite grann och efter det har vi bara vallat sporadiskt så det är egentligen inte så konstigt. Men om vi ska komma till start någon gång så måste de här delarna sitta och ska jag vara ärligt så måste de nog också sitta för att vallningen ska fortsätta vara rolig i framtiden.

Vi fick tre saker att jobba med:

1. Ligg. Monster fuskar och han vet att jorden inte går under när han gör det eftersom han är fullt medveten om att jag tycker om honom väldigt mycket. KONSEKVENS!!

2. Rena flanker. Inget tänk in emot fåren är ok, veva med pisk och jaga på honom om (när) han stannar för tidigt. Rusa igenom flocken så att han tänker bakåt, inte framåt, i stoppet.

3. Tempot i drivningarna. Tja jag jobbar ju jämt ned det. Bara att jobba mer och mer och mer. Karin är för ligg-gå-ligg-gå för att få hunden lite osäker på om hen får gå och överraskningsmoment, dvs hoppa in emellan vid fråndrivningen. Båda teknikerna har jag använt men jag är nog för dålig på att hålla på mina kriterier..

Det var, som nästan alltid, super att gå kurs! Det var även kul att höra att jag har en fin hund, det är liksom inte honom det är fel på utan det är träningen. Menmen nu jävlar, nu ska jag träna konsekvent!

IMG_4121.JPG

Publicerat på 27 augusti 2014, i Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vallkurs med Monster.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: