Lägga ner?

Monster haltade på kvällspromenaden igår. Vänster fram och jag har inte en aning om vad han har gjort. Igår gjorde jag dessutom inget särskilt med hundarna, gick en promenad bara. Nu känns det tveksamt om vi kan göra de två tävlingar jag har anmält till. Åtminstone hinner vi inte träna. Inte för att vi kunnat träna så mycket ändå, min vänstra fot som har gjort ont sedan midsommar gör fortfarande väldigt ont efter ansträngning. Idag toppade vi alltihopa med att Yeti fick ett bakslag. Yeti och Troll var ute (vilket de varit förut) och jag och Pascal skulle ta bort lite gamla buskar som drogs bort vid slangläggningen. Då passade gammelhunden (den mogna??) på att jaga Yeti genom hagen på ojämnt underlag så att Yeti drog upp bakbenet flera gånger efteråt. Nyss på promenaden tyckte jag att han gick ojämnt också.

Allvarligt talat, jag är så trött på hältor och skadade hundar att jag faktiskt allvarligt funderar på att lägga ner. Vad är poängen liksom med att ha tre hundar när alla tre är halta? Oftast är ju ändå Monster inte halt, men det känns ju tveksamt att Yeti skulle klara en agilitykarriär med två tår som varit så besvärliga som de här? De kommer väl gissningsvis fortsätta att bråka så att vi kan starta typ 2 månader av 10 på ett år? Ett liv fullt av rehab liksom. Det är ju inte så kul.

Det är ju inte så att det inte hänt förut i mitt hundliv heller. Freddy, min första hund, sprang på en pinne när han var 1,5 som skadade knät. Hälta av och till blev det av det, sen drog han av hela knäskålen på det när han var 4 år. Han blev aldrig bra igen (sjukgymnastik för hund var inte så vanligt då) och tävlade bara lite lydnad efter det. Sen har vi ju Troll som skadade sig på träning när han var 4 år, drog upp det ett par gånger om året så att vi aldrig hade en hel säsong innan han fick artros och pensionerades när han var 8. Och nu då har vi Yeti som skadade sig när han var dryga året och som fortfarande inte är bra, 4 månader senare. Det får väl bli sällskapshund av honom antar jag.

Jag är så jävla deppig så det är inte klokt. Jag har ju inte hundar för att alla ska vara halta? Och varför hålla på och anmäla sig till tävling när jag ändå allt som oftast inte kan starta? Jag orkar faktiskt inte. Nä. Jag kan ju ändra mig men just nu känner jag mest för att skita i agilityn för all framtid och kanske bara valla lite för husbehov. Jag är ju ändå för långsam för agility dessutom. Jag kommer ju inte våga starta Monster i september och sen är vi ju ändå inte anmälda till något mer..

Publicerat på 31 augusti 2014, i Just nu. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Förstår att det känns tungt. Skadade hundar är verkligen tråkigt och besvärligt. Tävlingarna just nu är inte det viktigaste, utan det är att ni tar det lugnt, myser och kramar om varandra. Jag vet att ni kommer igen! Kram!

  Gilla

 2. Jätte tråkigt med skadade hundar. Men Yeti har ändå en god prognos, jag tror verkligen på att han kommer bli bra! Å Monster känns ju som något tillfälligt, lite vila så ordnar det nog till sig det med. Men ja hältor och skadade hundar är SKIT.

  Gilla

  • Ja Monster blir ju absolut bra, han är redan mycket bättre. Men Yeti känns det tungt ibland. Det är så många som har problem med tåskador som bara går upp hela tiden. Men valla går ju också..

   Gilla

 3. Förstår att det måste vara jättedrygt, skadade hundar är nog mångas fasa, att sen drabbas av två stycken är för mycket för vem som helst. Men inte ska du lägga ner! Ta en paus, stressa inte och försök låta det ta den tid det behöver. Ni är ju jätteduktiga allihop (ja, även du!) och jag vill se er på banorna igen. Styrkekram!

  Gilla

 4. Kan du inte testa på det nu medan bebbe fortfarande är så liten ändå? Du behöver ju inte bestämma något, bara vila ett tag o sen se, ni kanske är starkare än nånsin i vår? Jag hade ju så med Lovis typ alla år, säsongen slutade i september o sen gjorde vi typ ingenting roligt förrän i april….

  Gilla

 5. Hållet med ovanstående. Pausa och vila och njut av föräldraskap. Kom tillbaka i höst igen! Monster är ju ändå ett rätt helt kort att kasta i sjön 🙂

  Kram!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: