Vallningspepp och ett trasigt Troll

Idag gick Monster och jag kurs för Karin M igen. Jag har ju varit lite frustrerad över Monsters flanker och har känt mig lätt uppgiven. Då är det ju skönt att Karin faktiskt tyckte att vi har gått framåt! Bättre tempo och längre uthållighet i flanken innan han vill stoppa. Jag känner mig väldigt nöjd med att faktiskt gå på kurs hyfsat regelbundet så jag fick hjälp med detta. Jag är rätt tveksam till att jag lyckats på egen hand faktiskt. Vi har fortfarande långt kvar men att det åtminstone händer något känns jättebra! Monster har kommit undan i hela sitt liv med att gå lite för nära och inte riktigt släppa djuren i flanken och det är det som nu blivit ett stort problem när vi nu tränat mer på allvar i sommar. För att vi någonsin ska komma ut på tävlingsbanan måste vi lösa upp denna knut! Han är ju en riktigt fin vallhund annars så det vore väl attans att en dålig vallhundstränare, dvs jag, ska helt stå i vägen för att tävla 😉

Trollis då, jo hans tass har sett riktigt illa ut. Röd och svullen och huden på den stora trampdynan är lite uppluckrad på kanten in emot tådynorna. Han har kommit åt att slicka eftersom vi varit bortresta i helgen och framför allt hos Ps familj funkar det INTE att gå in i möbler med en tratt.. Pascals pappas fru skrek en lång harang på franska första gången vi nämnde att vi tänkte ta med hundarna och även om hon är imponerad över hur lugna de är (tur att vi introducerade dem innan Yeti flyttade hit ;)) så finns det ju gränser 😛
Oftast när Troll inte ska slicka på något brukar det räcka att säga nej, men denna tass har varit så besvärlig att han inte kunnat låta bli. Nåväl, sen vi kom hem har det varit tratt på trots att Troll ser deprimerad ut på gränsen till självmordsbenägen.

Jag ringde faktiskt veterinär igår men de bekräftade bara min behandling med tratt, alsollösning och sko på utomhus. Det skulle ju kunna bli en bakteriell infektion men jag valde att avvakta lite till. Det är trots allt ganska dyrt att betala typ 500 kr för att bli hemskickad med instruktioner som en redan följer.

Som om det inte räckte med detta så blev han dessutom dålig i magen igår kväll och bajsade ner kontoret och köket.. Det hände precis innan läggdags och eftersom jag vet att han inte säger till om han behöver gå ut fick kraken sova på toa inatt. Mattehjärtat värkte när jag lämnade den stackars gamla hunden liggande i badrummet med tratten på 😦 Jag tröstade mig med att han gärna ligger där annars också, att det är golvvärme på och att det går att ställa in ljuset på svag belysning, men ändå! Som tur är mådde han bättre i morse och hade inte alls bajsat ner hela badrummet till min stora lättnad! Dessutom är tassen mycket bättre idag och Troll är mindre halt 🙂 Nu hoppas jag att både mage och tass håller i sig så gammelgubben mår bra snart!

Publicerat på 08 oktober 2014, i Monster, Troll, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vallningspepp och ett trasigt Troll.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: