Gamla kontoret har blivit ett nytt syrum

Äntligen är mitt syrum färdigt! Det projektet har hållit på ett tag eftersom vi var tvungna att fixa nya golvlister och foder till fönstret. Men i helgen fick vi hjälp av pappa och nu är rummet färdigt, sånär som på en taklampa.

Såhär såg rummet ut i prospektet:

Gamla kontoret

Garderoberna till vänster och skrivbordet är fast inredning.

Det vi ser är ett litet rum med målade väggar på strukturtapet och fast inredning i form av ett skrivbord och två garderober. Rätt trist och omöjligt att göra något med. Men när vi konverterade till vattenburet fick vi valet att borra hål för rören genom den fasta inredningen (och behålla den för alltid) eller att riva ut den. Vi rev ut den. Då visade det sig att tapeten under var målad i en annan färg. Jättesnyggt, verkligen. Dessutom fanns det inte några golvlister runt väggen och fönstret hade inga lister på den vänstra sidan.

IMG_4172

Hörnet bakom garderoberna. Framför de inbyggda hyllorna satt luckor, men de fick åka till tippen.

Och bakom skrivbordet.

Och bakom skrivbordet.

Vi var helt enkelt tvungna att göra något. Men vad? Då jag hade börjat sy en massa saker till Arvid och hade tyg liggande i hela huset kröp idén fram – jag ville ha ett syrum!

Jag målade taket och väggarna vita, och satte renoveringstapet på en vägg, den som inte syns på bilderna ovan. Sen tapetserade jag väggen och sågade till och satte dit lister längs med golvet och pappa satte som sagt dit fönsterfoder. En sväng till Ikea blev det också för att köpa ett vitrinskåp till tygerna samt lådor till tråd och andra småsaker.

Ett tu tre så här blev det såhär!

IMG_4369

Hyllorna målades och fick vara öppna. Ett nytt skåp med mycket förvaring fick flytta hit.

IMG_4371

Mitt lilla skrivbord i shabby chic-stil med mammas gamla symaskin på. Ett taklampa ska köpas och tillsammans med fönstret blir det mycket ljus!

IMG_4373

En fondvägg med blåblommig tapet!

Idag står här en divan som går att sova på men planen är att flytta in en riktig säng så småningom så att rummet även kan användas som gästrum!

Publicerat på 17 november 2014, i Foto, Husprojektet. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Åh vad fint det blev! Ett riktigt mysigt rum!

    Gilla

  2. Tjusigt! Så praktiskt med ett syrum!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: