Throwback Thursday

Jag har inte pysslat med Throwback Thursday, mycket för att jag oftast missar det. Plötsligt är det fredag liksom 🙂 Men idag går vi tillbaka långt i tiden! För nästan exakt 8 år sedan, den 28/11 2006, jag, Troll och My bodde i studentlägenhet i Ryd och en ilsken katt hade tagit över grannskapet…

Detta hände oss igår, en helt vanlig måndag..:

Vi är på väg hem från kvällspomenaden,  My är kopplad eftersom hon som vanligt gått och letat efter lämplig skit att äta, och Troll är lös. Vi är nästan hemma och viker in på vår gata, Troll lite före som vanligt, men det är sent och inte många ute så det är lugnt. När jag kommer runt hörnet står Troll och nosar på något, när jag kom närmare ser jag en katt. En arg katt. Den hoppar med bredsidan mot Troll och fräser med svansen som en tjock borste och Troll springer undan mot mig!

My blir lite tokig och skäller och ska fram till katten, men istället kommer katten närmare oss! Vilt fräsande gör den sig redo att anfalla lilla My, jag böjer mig ner för att lyfta upp My och köra bort katten, men My skuttar för mycket och katten fullständigt ignorerar mig så jag får istället hala upp My i halsbandet! Det är i sista sekunden, katten stirrar ilsket på mig och My och viftar med den uppburrade svansen. Den vänder sig om och ser Troll igen och sätter full fart mot honom! Troll flyr in mellan husen och håller på att krocka med en kille som kommer gående där. Jag börjar springa mot dörren och ropar samtidigt på Troll som kommer efter mig med katten i hasorna.

”Katten är helt galen” skriker jag till den stackars killen. ”I don’t speak Swedish” svarar han, varpå jag skriker ”The cat is fucking mad! It’s attacking us! It’s totally crazy!!” medan jag springer mot porten.

När jag kommer fram till porten sliter jag i handtaget, men GAH!!! Den är låst! Nu känner jag mig som en kass skådespelare i en skräckfilmsparodi och tiden saktar ner till slow motion medan jag sliter upp nyckeln ur fickan och försöker få in den i låset. Jag nästan hör de klasiska ljudeffekterna eka pulsvis medan jag sneglar bakåt och där, mellan cyklarna kommer katten smygande, närmre och närmre! Den fräser fortfarande och vrålar ilsket MEEEEEOOOOOWWWW!!! Nu är den nästan vid trappan!! Troll ser nervöst sig om, han vet inte om han måste fly över katten, vi är inträngda i ett hörn och nyckeln strular!

Så helt plötsligt får jag in nyckeln, kastar upp dörren och rusar in, ropar på Troll som flyger in genom dörren och sen slänger jag igen dörren så fort jag kan! Räddad!!! Pulsen slår 200 slag i minuten och jag backar in i trapphuset medan jag ser katten stå på trappan fortfarande med svansen piskande och raggen rest… Vi hann undan den här gången.. Men hela natten hör jag kattens klagande tjut eka mellan husen..MEEEEEEOOOOOOOOWWWWWW!!!!!!!

Publicerat på 27 november 2014, i Throwback Thursday och märkt . Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Throwback Thursday.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: