Bära barn del 2 – Bärkläder

Jag är glad att jag började bära barn på sommaren. Då är det ju så enkelt, knappt några kläder på bebis och ett linne på mig, sen på med sjal och voilá! Färdig! Men kallare väder kräver helt enkelt tjockare kläder och det gäller ju oavsett om en har bebis i vagn eller om en bär. Den stora fördelen om en bär är att en har bättre koll på bebisens temperatur. Ju närmare ens egen kropp, desto bättre koll. Dessutom, att ha bebis nära när det är kallt ute är ju bara så gose-gose-gosigt! 💕💕💕

Hur bär en sig åt på vintern då? Jo det finns en kläder med smarta lösningar som underlättar eller så kan en sy själv om en är lite händig. Jag tänkte kort gå igenom lite olika alternativ och smarta lösningar!

1. Bärjackan. Den enklaste bärjackan är din partners, om nu din partner råkar vara mycket större än dig. Om du inte har den lyxen (jag har den inte) så finns det jackor med paneler som gör jackan större. Det går ju också att hitta jackor på loppis i storlek större såklart, men nackdelen med dessa vanliga jackor i en för stor storlek är att det bara fungerar med att bära på magen. I de flesta bärjackor kan du däremot välja att bära på ryggen eller på magen. Du kan dessutom ta bort panelen och ha en normal jacka om du inte just då bär. Bärjackor är dyra men å andra sidan finns det en riktigt bra begagnatmarknad där du dels kanske har turen att få tag på en billigare jacka och kränga den om du vill när du känner dig klar med den.

IMG_4453.JPG
Min jacka från Liliputi som en kan ha som vanlig jacka, med panel fram eller på ryggen, eller med en särskild panel för gravidmagen

2. Bärpanelen. Det finns paneler att köpa med någon form av adapter så att du kan fästa den i dragkedjan på din egen jacka. Det går ju även utmärkt att sy en panel till den jacka du har. Det trixiga är att hitta en dragkedja som matchar den du har på din jacka. Det finns en uppsjö av dragkedjor och det är inte helt enkelt att hitta en som funkar. Jag hade lite tur att panelen till bärjackan ovan passade hyfsat bra i längd till min hundjacka. Sen hittade jag en dragkedja som passade hundjackan och sydde fast den på panelen.

IMG_4429.JPG
Den svarta dragkedjan har jag sytt dit, den lila är original. Den ditsydda dragkedjan sitter bakom den lila så att den inte syns när jag har den på den snyggare jackan.

3. Bärskydd. Bärskydd sätts fast runt barnet och spänns fast runt dig. De är varma och funkar bäst om du har din jacka öppen eller om du bär barnet utanpå din jacka. Det går förstås utmärkt att sy ett eget bärskydd. Jag köpte vindpoplin och fleece på stuv för under hundralappen men kom aldrig så långt att jag sydde ett eget utan köpte bärjacka istället. Kanske får det bli till våren när min bärjacka blir för varm? Bärskydd kan till exempel köpas här.

4. Den smarta fleecen. Jag hittade en supermysig fleecetröja på e-bay! Säljaren, mummyhugme har nog fler om du är sugen 🙂 Den smarta fleecen har ett hål med luva för barnets huvud, är vändbar och kan användas både vid bärande på rygg eller på mage. Att få på sig tröjan är lätt om en bär på mage men att få den över huvudet på barnet om en bär på ryggen känns trixigt om en inte har hjälp.

IMG_4466.JPG
Gosigaste fleecen!

5. Fuskpolon. När en har bärjacka på sig blir det ett glapp runt halsen. Halsduk funkar naturligtvis men jag vill ändå slå ett slag för fuskpolon! Den sitter runt halsen och ett stycke ner på bröstet och värmer skönt. Den händige syr eller stickar sin egen, den som inte kan eller har tid kan köpa en dubbelfuskpolo för en hyfsat billig peng! Den fungerar som extra krage för både dig och bebisen, skitsmart!

IMG_4467.JPG
En enkel fuskpolo i svart fleece

Totalt sett kan en lägga en hel del pengar på bärkläder men en kommer långt med budgetalternativen, särskilt när bebisen är liten och lätt får plats under en större jacka. Frågan är ju också om du bara vill bära där det inte spelar någon roll hur det ser ut, eller om du vill vara mer representabel? Oavsett så tycker iaf jag att det mysigaste sättet att ha min bebis en kall dag är innanför jackan, nära kroppen ❤️❤️

Publicerat på 07 december 2014, i Bära barn, Bebis. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Bära barn del 2 – Bärkläder.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: