Utvärdering av målen 2014

Såhär i slutet av året är det ju dags att utvärdera våra mål. När jag skrev årets mål visste jag att jag var gravid, däremot hade vi inte gått ut med det offentligt. Det blev därför lite svårt att skriva dem, men jag gjorde ett försök ändå 🙂 Här är inlägget om Mål 2014.

Hedvig
Mina mål är enkla att skriva. Jag vill hitta och behålla en balans i livet. Jag tror att det i nuläget är svårt för mig att leta mig hemåt jobbmässigt utan jag kommer att bli kvar i Jönkan ett tag till. Det positiva är att läget är mycket bättre nu på jobbet än för ett år sedan och att jag har hittat en lägenhet som är billig och som jag trivs med.

Jag vill utveckla hinderparken och fixa staketet här hemma så att vi kan ha får också, det vore ju himla käckt 🙂

Hur gick det: Just nu har jag balansen, jag är hemma med vår underbara lilla kille och trivs som fisken i vattnet. Jag hittade, sökte och fick ett jobb i Linköping och det är underbart! Även om det innebär att jag kommer att börja jobba tidigare än vad jag egentligen vill så är det ju fantastiskt att jobba 20 minuter hemifrån istället för 1 timme och 15 min 😀 Hinderparken än utvecklad så att jag har 12 hopphinder, däck, platt tunnel, långhopp, slalom och två tunnlar från rusta. Däremot har jag inga balanshinder som jag nog syftade på när jag skrev målen. Till att sluta av med så fixade vi faktiskt staketet och fåren går här hemma – härligt!

Troll
Trolls mål är också enkla. Han ska fortsätta sitt pensionärsliv, förhoppningsvis med inslag av träning. Korta pass med vallning och agility på låg höjd och utan balanshinder kör vi på med så länge det bara går! Att tävla KM eller en och annan seniorklass om det ges möjlighet ska vi satsa på också, men allt hänger ju på hur Troll mår i sina bogar.

Hur gick det: Troll har startat KM i seniorklass och tränar lite vallning. I övrigt lever han pensionärsliv. Han är sämre i bogarna tyvärr och går på full dos Canidryl nu. Tidigare har halv dos fungerat bra, men nu blir Troll på ett väldigt dåligt humör om jag drar ner på dosen. Det känns förstås jättetråkigt och frågan är väl hur länge full dos kommer att räcka.. Troll är en gammal hund och det märks mer och mer. Men så länge han kan gå lös på promenader, valla lite grann och är pigg och glad så tror jag att han är nöjd ❤

Monster
Monster är hunden med mest mål. Jag vill ju absolut upp i trean med honom i agilityklass och sen vill jag förstås tävla i klass 3! Några mål i trean har jag inte i år, jag vill bara att vi ska bli mer samkörda och att vi ska ha kul. Att bevara känslan av att det roligaste som finns är att vara på banan med Monster är det primära målet!

I vallningen vill jag jobba vidare med delningar, fråndrivningar och hämten. Att få Monster lösare i huvudet så att han tar kommandon och att kunna växla mellan drivningsläge och flankeringar. Jag siktar på att kunna starta IK1 under hösten, det vore himla roligt!

Hur gick det: Vi kom upp till klass 3!! Det var ju underbart trots det lilla antalet starter vi gjort i år 😀 Sen har vi inte hunnit tävla i trean, men what the heck, det hinner vi.
I vallningen blev det inget tävlat eftersom vi istället fick börja träna grunder till tusen. Men just nu är Monster en mycket bättre vallhund och vi har aldrig varit så bra som vi är nu och det är ju alltid något 😉

Yeti
Yeti Yetski ska framför allt börja träna agility och fortsätta träna vallning. Jag tror inte att vi kommer hinna börja tävla agility på allvar i år eftersom myndighetsdagen infaller i oktober så troligen blir debuten 2015. Målet är att Yeti ska vara hyfsat färdig för tävling i höst ändå!

I vallningen vore ju ett VP förnämligt! Fortsätter Yeti vara såhär lättränad och vi fortsätter ha bra träningsförutsättningar skulle det också kunna bli så. Det blir under hösten i så fall, tills våren hinner vi inte bli klara även om nu snön skulle fortsätta att hålla sig borta.

Hur gick det: Tja, Yeti skadade tårna och har inte tränat någon agility alls i år. Inget VP blev det heller, däremot har vi tränat i vallning under hösten. Trist, men vi får satsa på framtiden istället.

Publicerat på 18 december 2014, i Mål. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Utvärdering av målen 2014.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: