Årskrönika 2014

Januari

2014 inleddes med en händelserik månad i bloggen! Jag skrev ett inlägg om rosa kläder som blev viralt och som mest hade jag 16 761 visningar på en dag. Totalt har inlägget haft 85 500 visningar! Jag konstaterade att jag faktiskt inte är så förtjust i att så många läser bloggen och snart återgick den till sitt vanliga stadium som nördig hundblogg. Vi hade även en vattenläcka i köket och jag åkte till Helsingfors med jobbet i stark kyla. Hemma eldade vi för fullt i den nya Keddyn så värmen vad härligt i vardagsrummet men kallt i huset var det ju ändå.

Februari

Troll inledde med att dunka på Monster ett par gånger vilket ledde till blodvite och till att Troll numera är bortstängd när de är själva

Vår lilla bebis <3

Vår lilla bebis ❤

hemma. Den stora och glada officiella nyheten var att vi skulle bli föräldrar! En liten plutt i magen som sen blev Arvid, tjoho! Jag och Monster tävlade hoppklass 3 i Valla utan resultat (men kul var det!) och jag fick en blodpropp i benet. Detta jäkla ben krånglade sedan hela graviditeten så att jag fick ta (och tar fortfarande) sprutor.

Mars

20140330-202845.jpg

Tinnerö på våren!

Jag gick med i Blogg100 vilket innebar att blogga varje dag i 100 dagar. Jag gjorde det, men nja, blogga varje dag är inte min grej, inte för att en måste iaf. Trots mängden av blogginlägg hände faktiskt inte så mycket i mars. Magen växte, jag var galet trött och vi tränade vallning på helgerna. Och solen kom tillbaka! Vi tog också en obligatorisk fika-promenad i Tinnerö och det kändes nästan som sommar!

April

IMG_1850

Tjock i Ystad

April inleddes med att jag gick ner på halvtid och därmed började känna mig som en människa igen. Jag och Monster tävlade en del, först åkte vi till Fagersta en sväng och fick till ett nästan-lopp och två mindre bra lopp. Sen åkte vi till Ystad och Gåsahoppet där vi också hade en mysig dag på stranden. Tur var väl att både b&b och Ystad var mysigt med tanke på att agilityn inte gick så bra 😛 Sist helgen startade vi i Tranås! Skoj var det men resultatet uteblev trots flera ”nästan-lopp” och fogarna började sätta stopp på riktigt den sista helgen. Men en riktigt fin känsla i hoppklass 3 fick vi minsann till!

Maj

20140518-000228.jpg

Roija och jag 🙂

Monster tävlade agility med Josefin i Haninge och vi nås av den tråkiga nyheten att lilla Mysan fått somna in.. Lilla pluttan, jag saknar henne!

Någon slog sönder rutan på min bil och jag blev av med handväskan under en konferens vilket orsakade lite bekymmer men framför allt blev jag av med min snygga Desigual-väska! Skit!

Yeti blev tacklad av Troll och fick ont i en tå och den har vi fortfarande bekymmer med. Anna var här med sin urgulliga valp Roija och vi förbereder oss inför bebis så gott det går!

Juni

Jag slutade jobba och gick hem på semester! Vi plockade in offerter och bestämde oss hastigt och lustigt för att konvertera till vattenburet och jordvärme från direktel, luftvärmepump och vedeldning. Det var en stor kostnad men gud så skönt att få det varmt inne!20140615-224923-82163858.jpg

Duktiga Emmeli fotade oss i Tinnerö och korten blev fantastiska! Vi var med och startade en ny tradition genom att fira midsommar hos Linnea och Per på Kojtet, väldigt mysigt! Jag simtränade Yeti för hans tå och de andra två busarna vallade en massa!

 Juli

litenDSC_0046

En alldeles ny Arvid ❤

Juli inleddes med en massa småvärkar som tills slut mynnade ut i att en liten Arvid tittade ut! Älskade unge ❤ Resten av juli tillbringades med en bebis på tutten och vi acklimatiserar oss till livet med en liten 🙂 En sådan liten snutt har var! Endast 3090 tung och 48 lång. Nu har han ju blivit så stor!

Augusti

IMG_4052

Jag blir bär-frälst 😀

Jag tröttnade på soffan och investerade i en trikåsjal! Det var början på en liten sjal-mani 😉 Nu kunde jag gå och amma och gå och valla, så skönt även om det inte var helt enkelt.

Vi hade en grävare här som plöjde ner jordvärmen. Hela hagen och en bra bit av trädgården blev typ förstörd. Men nu är värmen inkopplad och både värme och vatten kommer från jorden 🙂

Hela familjen utom katten åkte till min moster och morbrors ö vid Arkösund ett par dagar och det var fantastiskt som vanligt. Jag älskar att vara där, det ger mig ro i själen liksom. Arvid passade på att bränna av sitt allra första leende till min morbror!

Min syster hälsade på i en vecka och sen renoverade vi hallen! Så jädra snygg den blev!

September

September var en händelserik månad! Pascal och jag firade 5 år (i lugn och ro) och sen tackade jag ja till ett jobb i Linkan på Länsstyrelsen! Så himla skönt att slippa oroa sig över hur vi ska lösa det framåt! Det var även val och även om det blev rött styre så var vi inte så glada. SD fick liksom 19 % här… Vidrigt!

LBK anordnade en agilitytävling och jag var så sjukt trött så jag höll på att kräkas, men startade gjorde jag ändå! Tur var väl det eftersom vi plockade pinne nr 2 i agilityklass 2 😀

Helgen efter åkte vi till Kumla och tro’t eller ej, vi tog den sista pinnen med! Så underbart glad jag är över detta!

IMG_4221

Finaste! ❤

I övrigt gick jag mest och var kär i min allra sötaste lilla bebis ❤

Oktober

10366015_10152796129312359_8640156714550735371_n

Nya mössor och inbäddade i gosigaste fleecen!

Troll fick fuktdermatit i tassen och var på ett allmänt dåligt humör. Jag sydde en massa och både mössor och dreggelskydd poppade fram! Yeti röntgade höfter och armbågar och fick B respektive ua 🙂 Fårgruppen byggde staket till vinterhagen för glatta livet.

Vi tävlade KM i agility och Monster kom 3a! Troll diskade sig i seniorklass men var glad ändå 🙂

Jag började träna på Campushallen, skönt! Och ännu skönare blev det när vi äntligen fick bort den döda tujan och pilträdet i trädgården.

November

IMG_4393

En deprimerad bajshund.

Fåren flyttade hem till oss och det blev plötsligt väldigt enkelt att träna! Yeti tränade sjukgymnastik för glatta livet. Den första snön kom och vi hade sommardäcken på.. Det åtgärdades dock snabbt!

Vi fixade färdigt badrummet med en bänk istället för den fula varmvattenberedaren och jag renoverade ett rum som fick bli ett syrum!

Vi promenerade i sol efter att ha saknat den läääänge! Sen rullade sig Troll i bajs och var miserabel med en påse på huvudet.

December

IMG_4518

Tomten rullade förbi 🙂

Vi hade fåren i trädgården och det uppskattades både av oss, av fåren och folk som passerade. Vi gick på julmarknad i Gamla Linköping och mös!

Jag fick en vallningsdipp och vet inte riktigt hur jag ska komma ur den, men en kurs för Karin S kanske kan hjälpa?

Vi firade jul hemma, syrran kom dafen före julafton, syrans kompis kom på julafton, nya killen kom på annandagen. Sen var brorsan med barn här en sväng och nu sist Pascals familj. Vi har ätit mycket god mat, spelat otroligt mycket spel och haft det otroligt bra! Dessutom i ett varmt hus trots att temperaturen gick ner till -20. Underbart!

Nu är det bara två dagar kvar av 2014! Vi tänker mest slappa efter en intensiv jul innan det blir nyårsfirande hos vänner! Jag hoppas att vi ses 2015!

Publicerat på 29 december 2014, i Årskrönika. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jag älskar dina årskrönikor Hedvig! Det händer så oerhört mkt på ett år, och ni har ju verkligen haft ett händelserikt år! God fortsättning ❤

    Gilla

%d bloggare gillar detta: