Tygisar, välkommen in!

För runt tre veckor sen gick vi över till tygblöjor och nu har vi testat tillräckligt länge för att försöka mig på någon form av utvärdering! Det var flera saker som gjorde att vi tog steget till tygisar:

1. Ekonomi – tygblöjor är dyrare i inköp men det går att komma undan hyfsat billigt genom att fynda i Facebook-gruppen Köp och sälj tygblöjor mm. En kan också handla vikblöjor på Ikea, 29 kr för 2 st! Typ 24 sådana (totalt 348 kr) och några begagnade skal och en är i hamn! Jag har blandat lite nytt (men köpt för paketpris) och begagnat men eftersom blöjorna kan återanvändas till flera barn och dessutom håller värdet bra på begagnatmarknaden så kan det kosta väldigt lite i slutändan!

2. Miljön – det är mycket mer miljövänligt att återanvända än engångs även om en behöver tvätta mer. Jag tvättar nog en maskin var tredje dag ändå så någon större skillnad är det inte med tanke på tvättandet heller.

3. Minska sopberget – ett barn använder ca 6000 blöjor under sin blöjperiod. Att vara en småbarnsförälder som bidrar till dessa mängder av sopor tilltalar mig inte. Nu slipper jag!

4. Barn blir blöjfria tidigare – moderna blöjor är så bra att barn knappt märker att de kissar. Barn som har tygblöjor blir oftast blöjfria runt ett år tidigare än barn som använder engångs. Idag blir barn blöjfria vid 3-7 års ålder, 1989 blev barn blöjfria vid 2 års ålder. Anledningen är de sjukt effektiva blöjorna!

5. De är sjukt söta!! Kolla in de här 😃😃

2015/01/img_4603.jpg

Så vad tycker jag?

Jo jag är mycket positiv! De tar lite plats och det blir lite mer tvätt men jag tycker absolut att fördelarna överväger! Hittills har vi haft lite kissläckage på nätterna så just nu kör vi en del engångs nattetid men vad gäller nr 2 så är det betydligt mindre läckage med tyg! Det känns mycket bättre att återanvända än att bära ut en soppåse med bara blöjor varje dag och jag blir glad av mönstren och färgerna! Klar hiss!

Publicerat på 14 januari 2015, i Bebis, Tygblöjor. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. the crazy pack

  Tygisar är super mot bajsläckage! Önskar det hade funkat lika bra på lillasyster som på storebror. Tyvärr har jag helt lagt ner Tygisar på henne då varje blöjbyte är en sån kamp m att hinna innan hon ska dra vidare. Vi körde engångs nattetid. Att få sova kändes värt en blöja per dygn.

  Gilla

  • Ja jag undrar hur det blir när han är riktigt rörlig? Vår bebbe är liksom rätt lugn av sig 🙂 sen får vi (jag) iofs inte sova oavsett blöja för Arvid bajsar 1-2 ggr per natt 😜

   Gilla

   • the crazy pack

    Det funkade super m storebror som var betydligt lugnare än lillasyster. Allt som innebär att hon må

    Gilla

    • the crazy pack

     halva svaret försvann visst…

     Skulle iaf skriva att allt som innebär att hon måste vara stilla är en kamp här hemma numer. Äta, sova, byta blöja, åka vagn, ja tom bärselen tröttnar hon på innan man hunnit särskilt långt. Trodde det skulle bli bättre när hon lärt sig krypa, men det har hon gjort i 2 månader nu, så hoppet står väl vid när hon lärt sig gå nu då 😛

     Gilla

 2. Var har du köpt de supersöta blöjbyxorna? Jag la nyss in en beställning hos imse vimse (De hade rea, och utbudet på tradera/blocket var urkasst) men de hade inte alls lika söta motiv på blöjbyxorna! Blev att jag köpte 6 st allinone blöjor till att börja med.

  Gilla

  • Det finns en tygblöjor köp och sälj på fejjan, där har jag köpt de flesta! Några skal köpte jag för paketpris på Alvehamn och några på Imse vimses rea före jul. Men kolla in köp och sälj-sidan!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: