Troll har varit hos doktorn

Framför allt behövde Troll gå till doktorn för att få ett nytt recept på Canidryl men jag ville också ha en check på hur han egentligen mår. Veterinären kände igenom honom, kollade prostatan och tog blodprov för att kolla lever, njurar och socker. Troll fick faktiskt klart godkänt för att vara en 11 år gammal hund. Han hade ett litet blåsljud på hjärtat som var såpass litet att det inte var någon fara (men nu känner jag att jag borde frågat mer om det) och var bra i hullet. Han har bra med muskler även om han säkert tappat lite. Något grumliga ögon såhär på ålderns höst. Glädjande nog var blodprovet perfekt, alla värden låg precis på mitten och alltså har han inga problem med njurarna eller levern och inte har han diabetes heller! Prostatan var kanske något förstorad, men inte alls särskilt mycket.

Troll är ju väldigt stel numera efter att han har legat ner och därför föreslog veterinären carthtrophen-behandling. Jag tyckte det bara var att köra på så nu har Troll fått den första sprutan av fyra. Det ska bli spännande om det ger resultat, jag hoppas det!

Jag tycker att det var skönt att få ett kvitto på att Troll faktiskt är rätt fräsch utöver lederna. Håll tummarna att carthrophen-behandlingen ger önskat resultat nu så kommer Troll vara som ny lagom till våren 🙂

Troll i fornstora dar <3

Troll i fornstora dar ❤

Publicerat på 27 januari 2015, i Troll. Bokmärk permalänken. 3 kommentarer.

  1. Signe fick åxå blåsljud på hjärtat sista åren, det växte åxå men jag tyckte inte att jag märkte det så jättemycket i vardagen, hon fick ju pallra på i eget tempo o slippa både gjoggingturer och att gå milen. Då orkade hon vardagen.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: