Inspirationsdag

Jag har praoat på mitt nya jobb idag, det var inspirationsdag och jag fick frågan om jag ville vara med. Det kändes onekligen läskigt att åka iväg i morse efter att Arvid fått en morgonslurk, Pascal var borta igår kväll och vi hann inte prata alls och pipmuggen jag beställt hade inte hittat hem. Som vanligt löser sig ju ofta saker ändå och Arvid hankade sig fram på våfflor, sojakorv och frusen  bröstmjölk i en calmaflaska. Att dricka ur just den sortens flaska ska påminna mest om att äta från ett bröst och dessutom råkar vi ha ett gäng hemma. Det var första gången Arvid överhuvudtaget åt ur en flaska och det gick bra! Det gick dock bäst att ligga ner och själv hålla i flaskan ❤

image

Hur gick dagen för mig då? Jo det var en mycket intressant och givande dag! Dessutom mycket trevligt att träffa mina blivande arbetskamrater! Vi pratade mycket motivation och min motivation är nog det stora perspektivet. Att stöd och regler är skrivna för att på något sätt bidra till större biologisk mångfald, en giftfri miljö och renare vattendrag. Sen är stöden och miljöersättningarna inte perfekta men ändå, vi är alla gynnade av ett levande lantbruk i Sverige och detta är en väg att gå. En annan väg är ju att betala lantbrukare för vad de producerar istället men så ser ju det tyvärr inte ut idag.. Dock, dagen bidrog till att min motivation att börja jobba igen ökade och det var ju bara bra 🙂

Jag försökte pumpa lite med min nya elektriska pump men det gick sådär. När det kanske började släppa tog batterierna slut. Istället kom jag hem med typ två storlekar större tuttar.. Batterier går ju att köpa och jag har tid att öva. Men till de som säger att det ”bara är att pumpa” kan jag ju säga NEJ, jag är nämligen inte en mjölkko som avlats i generationer för att släppa mjölk till en pump.. Jag hoppas iaf att jag blir bättre kompis med pumpen, det skulle verkligen underlätta, dels eftersom jag inte vill ha mjölkstockning när jag börjar jobba och dels eftersom jag vill att Arvid ska dricka mjölk i den mån det går. Jag vill ju dessutom hålla igång amningen ett bra tag till!

Publicerat på 28 januari 2015, i Bebis, Jobbelijobb!. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. the crazy pack

  Haha, ibland känner jag mig verkligen som en mjölkkossa! 😛
  Testa pumpen hemmavid! I lugn och ro och gärna i sällskap av Arvid. Jag började ju min amningsresa på IVA och med pump (sonen sondmatades de första 10 dagarna). Där fick vi tipset att ha en bild på ungen m oss för att det tydligen blir lättare för mjölken att rinna till då. Sen skall du ju försöka pumpa så lite som möjligt då ni inte är tillsammans, så skall du se att produktionen anpassar sig efter hur mkt han vill ha & när på dygnet han får amma. ❤

  Gilla

  • Jag testar men det är svårt även när Arvid är med. Ännu svårare utan honom.. Jag tänkte ju att han skulle få pumpad mjölk när jag jobbar men vi får väl se hur det blir med det..

   Gilla

%d bloggare gillar detta: