Vallkurs för Karin M

Monster och jag har vallat en halvtimme för Karin M i Valla ridhus idag på fm! För inte ens två månader sen, förrförra gången,  gick det jättedåligt och jag var helt uppgiven efteråt. Idag gick det däremot jättebra! Monster var öppen, lugn och mjuk och gick riktigt bra! Det vi ska fortsätta att jobba med är att jag står en bit ifrån och skickar t ex vänster, ge ett vänster till innan kl 12 och be honom gå hela varvet runt. Han går gärna rakt mot djuren och håller inte flanker vid kl 1-3. Men, otroligt mycket bättre! Påminn mig om, kära läsare, att går det åt skogen igen så tar det inte mer än 3-4 fruktansvärt tråkiga pass förrän vi är på rätt köl igen. Det är inte så mycket i det stora hela. Jag har sagt det tidigare men det är verkligen guld att gå på kurs typ 1 gång per månad! Borde göra det med båda hundarna i både agility och vallning. Om inte tid och pengar vore alls något problem så..  😛

image

Ted!

Vi tränade även delning. Mon har inte riktigt rätt koncept där. Vi har flera saker att träna på som att:
1. Hålla flanken så fåren håller sig mellan oss och inte går förbi mig (Mon).
2. Jobba med att driva den avdelade flocken och hålla dem till mig (Mon).
3. Läsa fåren och använda armarna för att trycka bort eller stoppa djur (jag).
4. Sätta mig i respekt hos djuren (jag).
5. Träna in look back.
6. Träna ihop med någon som får jobba med den flock som vi inte jobbar med för att a. Jobba för att verkligen hålla den flock vi har,  b. Släppa flocken vi inte jobbar med och c. Träna på djurkänslan (Yeti)

Ja det blev ju en liten lista, men det är rolig träning!

Nu går vi i Vallaskogen och njuter av talgoxarna, solen och löftet om vår 🙂

image

Publicerat på 11 februari 2015, i Monster, Vallning. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vallkurs för Karin M.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: