Lite rostig agility!

Vi köpte en plats i Staby idag och tränade agility i ett par timmar! Troll inledde med att hoppa över ett pyttelitet dike, snubbla och krascha med hakan i gruset. Som tur var inte alls lika illa som sist, men ändå.. Lilla plutten..

Monster hoppade vartenda kontaktfält och jag har nog fått lite kf-ångest. Efter mååånga repetitioner börja han bromsa lite och göra en ansats till att stanna. I övrigt gick han rätt bra, någon rivning men bra slalom. Vi behöver träna mer på runt för att det ska sitta också..

Yeti springer UNDER alla hinder som är över 40 cm. Undrar om det är resultatet av att springa mellan hinderstöd som unghund? Han har inte alls kopplat att han ska hoppa. Har någon annan märkt av samma problem efter träning mellan hinderstöd? När vi rett ut detta kommer det bli bra tror jag. Han är glad och entusiastisk och är helt fokuserad på mig trots lite mycket testosteron. Men som vanligt levererar Yeti när det är träning på gång! Galet rolig att träna! Vi har dock en del hinder kvar att lära in.. Typ däck, platt tunnel, slalom.. För att inte tala om balanshinder. Men, vi kommer nog dit någon dag 🙂

Troll var gladast idag när han hoppade en kombination på 30 cm. Goaste gullegubbe ❤

Publicerat på 01 mars 2015, i Agility, Monster, Troll, Yeti. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. the crazy pack

    Knott sprang oxå under mkt. Började höja hans hinder ganska så sent (han var över året & nog närmare 18 mån innan jag ens passerade 30 cm). Gick klickerkloks hoppteknikkurs online och höjde upp till fullhöjd under den kursen och sen har det stort sett varit ett obefintligt problem.

    Gilla

    • Hm så hoppteknik är kanske grejer? Jag tycker iofs att han hoppar rätt bra när han hoppar, känns mest som att han inte fattat poängen. Han verkar tro att grejen är att springa, inte hoppa :p

      Gilla

%d bloggare gillar detta: