Delningsheaven

Liselotte jämförde vallningens toppar och dalar med running contacts-träningen och jag tycker att Liselotte har en klar poäng! Vallningen är himmel och helvete, gånger när det känns som att jag bara står och gormar, hunden går åt fel håll och alldeles för fort och andra gånger när det känns som om hunden läser både mina och fårens tankar.

Idag gick Yeti riktigt bra! Vi får inte riktigt till samma lugna fokus i hämten som hos Karin, men jag tror minsann att herrn börjar fatta away och come bye. Fösningarna känns fina och stabila och tja, det finns ju att jobba på men ett VP i år känns verkligen inte orimligt!

Monster gick för fort och var för het i fösningen. Glider på flankerna och våra får är ju helt hopplösa! Tröga är inte närheten av att beskriva dem.. Tur att vi ska köpa nya snart 🙂 Läxan från Karin var flanker utan fusk i delningarna och det tränade vi på idag. Jag tycker jag fick ett riktigt bra resultat. Är jag konsekvent så går det riktigt bra! Sen tycker jag att Monster inte riktigt fattat grejen med att hålla isär flockarna även om han gjorde det lysande hos Karin. Men idag balanserade han perfekt mellan flockarna! Dansade emellan och bara jobbade och höll så fint så fint! Jag var i delningsheaven 😀

image

Ska försöka valla lite oftare nu när det är ljusare på kvällarna. Det är svårt att valla med bebis på magen, men går det över en halv vecka är grabbarna lite för heta så jag behöver absolut få in ett par pass till per vecka. Och ja, nya får behöver vi som sagt..

Publicerat på 02 mars 2015, i Monster, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Skoj att det går så bra! Vi längtar också efter dom nya fåren, känns nästan lite meningslöst att träna nu…

    Gilla

%d bloggare gillar detta: