Trädgårdspyssel

Vi lejde ju bort att få vår döda tuja bortsågad i höstas och nu har det blivit en rabatt av eländet! Stoooor förbättring tycker jag nog!

IMG_4307

Tujan, may it rest in peace!

En riktig rabatt!

En riktig rabatt!

Med lite gräsinsådd nedanför, bort med ogräset mellan plattorna och så dit med bort och stolar och tadaa! En trevlig uteplats utan död tuja som kittlar en i nacken!

Jag har påbörjat ett annat litet projekt också. Runt vår avloppsbrunn växer det en allsköns vacker historia av nässlor, tistel och annat. Det går nämligen inte att komma intill med gräsklipparen där och trimmern blir kanske inte rastad så ofta som den borde. Jag har därför tänkt att en istället kan anlägga någon form av litet stenröse med små växter som trivs i skrevorna. Hittills har jag inte kommit så långt och synen kanske mest är skrattretande 😛

En markväv med sten på. Kan nog ändå i sin nuvarande form vara vackrare än nässlorna under?

En markväv med sten på. Kan nog ändå i sin nuvarande form vara vackrare än nässlorna under? Men projektet fortskrider!

Vad jag har kommit fram till ät att det är sjukt mycket sten som behövs. Tur att vi har åkrar intill och lantbrukare som troligtvis inte blir jätteledsna om jag stjäl en sten här och var.

Ett tredje och lite större projekt är hundgården! Den är bara påbörjad i tanken, men det är riktigt roligt! Jag har nog tänkt att göra den i trä och nät, med Marlenes instruktion som förlaga! Tanken är att bygga upp vägg till taket i en av boxarna i stallet och sen göra två boxar där samt två rastgårdar utomhus i hagen. Jag går omkring och planerar i huvudet lite varje dag och projektet har även illustrerats på ett kuvert! Jag tror det bli bra!

Publicerat på 19 april 2015, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Trädgårdspyssel.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: