Kaos med sikte på fina golv

Pappa kuskade hit igår och hjälpte mig att flytta bort alla möbler från köket och biblioteket. Det är milt uttryckt ett kaos i vardagsrummet och kontoret nu, men värre blir det i helgen när precis alla möbler på nedre våningen ska in i köket.. Vi har nämligen beställt slipning av golven på hela nedre botten, plus byte av golvet i hallen. Det innebär att efter detta kommer hela nedre våningen ha fräscha fina golv eftersom det redan är nya golv i groventren och badrummet.

Golvet i köket var otroligt slitet redan när vi flyttade in och fiskbensparketten i vardagsrummet och kontoret har ingen lack kvar. Vi behöver fixa golven på övre plan också, men det får väl bli en senare fråga (fast helst inte så sen om ni frågar mig..)

Idag har golven i kök och bibliotek blivit slipade och lackade en gång och golvet i hallen är typ helt utslitet.

Köket före:

image

Köket efter en lackning:

image

Det är nog mycket tydligare i verkligheten men det är stor skillnad! Nu är golvet ljusare, utan repor och har inte de skiftningar som syns på den övre bilden.

Golvet i hallen såg ut såhär före:

image

Just nu är allt bortrivet och det ser ut såhär:

image

Imorgon ska det slipas till och en bred ekparkett ska läggas!

I början av nästa vecka ska fiskbensparketten av ek få sig en omgång, det blir mycket spännande att se hur det blir!

Publicerat på 29 april 2015, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Kaos med sikte på fina golv.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: