Staket, rymmarfår och annat

Jisses vilken galet upptagen dag detta blev. Jag inledde med att hämta staket, stolpar och hästtransport hos pappa innan jag begav mig hem för att flytta över alla möbler till kök, veranda och lilla rummet. I ärlighetens namn var det mest pappa och syrran som flyttade möbler medan jag sövde Arvid, men allt knökades till slut ihop på ett kaosartat sätt.

Sen lämnade jag syrran vid bussen och hämtade P som legat inne på US med infektion i kroppen sedan i torsdags. Inte alls särskilt kul, men nu mår han bättre efter en massa antibiotika. När vi kom hem hade fåren rymt igen. Jag kan inte direkt klandra dem när det inte finns ett grässtrå i hagen… Jag och Lydia tog ett hastigt beslut att flytta damerna till den vackra Ottingehagen hos pappsen. Efter en tumultartad lastning där fåren ett tag galopperade mot fjärran över fälten bar det iväg. För att säkra staketet fick vi gå runt 2,5 ha bete och laga det på sina ställen innan flickorna blev släppta. Efter den torra vinterhagen hos oss kändes det nog som himmelriket 🙂

image

Fårens tillfälliga hem!

image

Lydia kan bära mer än en mulåsna!

Tyvärr kan fåren inte gå här hela sommaren utan måste flyttas till skogen om ett tag, men en liten stund får de njuta här innan gräset kommit upp i skogsbetet!

Publicerat på 03 maj 2015, i Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Staket, rymmarfår och annat.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: