Eländes (får-) elände(n)

De senaste dagarna har verkligen inte saker gått som jag vill. Till att börja med så har Troll haltat kraftigt på höger bak sedan i måndags. Han har svårt att ställa sig upp och sätter inte ner tassen ordentligt. Dessutom har han svårt att bajsa. Han äter ju redan  antiinflammatoriskt och jag satte honom på korta koppelpromenader men han har inte blivit bättre. Idag åkte vi till veterinären som kollade när Troll rörde på sig. Sen sträckte veterinären Trolls ben bakåt och Troll skrek 😦 Det verkar som att Troll skadat sin artrosdrabbade höft så att inflammationen ökat och gett kraftig smärta 😦 Stackars Troll! Veterinären trodde på smärtlindring så att Troll slappnar av. Han fick en morfinspruta direkt och vi fick tabletter med oss hem. Jag vet ju att sannolikheten är mycket hög att det är artrosen som kommer sätta stopp för Troll men jag vill inte att det ska ske redan nu 😦

image

Troll på långpromenad bara för ett par veckor sedan

Nästa elände är verkligen ett elände! Våra får har nämligen rymt! De gick i en hage utanför Normlösa och när de skulle klippas igår tryckte de så hårt på staketet så att det vek sig och de kom ut. Borde ju inte vara ett problem med en vallhund men Monster har fallit tillbaka i att inte kunna hämta sen vi köpte de nya fåren och jag lyckades inte vända dem. De drog i fullt sken ut i skogen och försvann och nu är de borta! Vi har letat till fots och med bil och vi hittar dem inte.. Jag har inte kunnat sova inatt för alla om inte si om inte så men det spelar ju ingen roll vad jag borde gjort annorlunda, nu är det ju som det är. Jag har såklart ringt polisen och det ligger ute på Normlösa IFs facebook men känner ni någon i närheten av Normlösa eller Mörby så be dem gärna att hålla ögonen öppna! Det hänger nu på att någon ser dem och ringer polisen eller oss direkt för att vi ska hitta dem igen. Signalement är 12 tackor, 10 långhåriga vita, en kortklippt vit och en långhårig svart.. Jag hoppas verkligen att någon ser dem snart!

image

Publicerat på 08 maj 2015, i Fåren, Troll. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Usch vad tråkigt, både med fåren och med Troll! 😕 håller alla tummar för att allt löser sig snabbt!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: