Fåren är hittade!

Sent igår kväll fick jag ett samtal från en herre som har fåren gåendes i sin hage bakom huset! Så himla underbart! De hade traskat dit under natten mellan torsdag och fredag och har hängt där sedan dess 🙂 Det komiska är att jag känner denna herre, min mamma och hennes bästa kompis brukade fika hos honom för många år sedan och jag har även sommarjobbat lite där! Han fick mitt nummer genom djungeltelegrafen, em svägerska jobbar på en kakfabrik och där var det någon som visste vart de hör hemma. Det måste ju vara genom Facebook tänker jag! Så stort tack alla ni som har delat, någonstans har det faktiskt gett resultat!!

Att ringa polisen verkar folk inte göra i första hand när de ser bortsprungna djur har jag märkt. Många har sett fåren och denna man visste att de varit i Böttestad i torsdags, men EN enda person har ringt polisen. Det var en kvinna som stod i en bilkö som väntade när fåren passerade över den stora vägen mellan Mantorp och Skänninge. Hon ringde polisen i torsdags kväll men polisen kopplade inte ihop hennes samtal med min anmälan utan jag fick reda på det igår när jag ringde dem och frågade, alldeles för sent för att göra nåt vettigt av den informationen. Sociala medier verkar vara betydligt effektivare i såna här fall!

image

Denna sträcka har de rört sig, 7-8 km på några timmar. Helt galet! Jag tänker ju att får stannar efter ett tag när de springer, men att stanna först  efter 7 km? Jisses..

Publicerat på 10 maj 2015, i Fåren. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. toktassarna

    Vad skönt!

    Gilla

  2. Åh så skönt att de kommer till rätta nu!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: