Slut på vabben!

Idag blir det första arbetsdagen för mig efter denna långa period av vab. Jag har varit sjukt effektiv denna sista vecka! Ett av rummen har fått renoveringstapet i förberedelse för en riktig tapet, det gamla ensilaget som fåren ratat har jag skyfflat till en gödselstack och så har jag fixat staket i mängder. Fåren bröt sig ju ut här i våras och jag vill se till att staketet står i ur och skur! Så jag har dragit bort alla märlor, slagit ner stolpar tätare och sen är planen att dra nätet spänt med trädgårdstraktorn eller bilen. Sen jäklar!

image

Trädgårdstraktorn är oumbärlig!!

Fåren har ställt till med en del så stadiga staket är ett måste! De rymde ju som ni vet, men bara 11 hittades.. Det 12e var spårlöst borta! Herrn som hittade fåren ville gärna att de skulle beta där så de fick hänga där en vecka och när Lydia och AC skulle hämta dem, då var de plötsligt 12 igen! En tacka har alltså hängt på egen klöv i 4-5 dagar ute! Ett sådant ofårigt beteende.. Inte räckte det med det heller, när fåren skulle vallas in i transporten ville de inte alls och det vilda fåret galopperade bort i solnedgången och kom inte tillbaka! Jisses vilken knasfia.. Dagen efter var alla 12 på plats igen och kunde vallas in i transporten och köras hem.

De gick lugnt och stilla i vår sommarhage i en vecka, sen skulle de klippas. Klippningen gick bra men sedan hoppade de över staketet två gånger den dagen! Jag var där båda gångerna och satte upp fårnät så det blev dubbel höjd på det där vi misstänker att de hoppat. Nu har damerna hållit sig på plats trots vallning och infållning så det var nog klippta de inte ville bli. Tur att de bara klipps två gånger per år 😉

Publicerat på 25 maj 2015, i Fåren, Husprojektet. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Slut på vabben!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: