Yeti har ont i ryggen

Jag och Yeti vallade först ett kort men intensivt pass i morse innan vi åkte till veterinären. Anledningen var att jag ville provocera fram en hälta, eller i vart fall en tydligare reaktion. Jag upplever ju att han rör sig orent men att det är diffust, det syns ibland och ibland inte. Jag har ju sett att han rör sig orent efter ansträngning, men inte efter vila.. Framför allt gör han hoppsasteg och inte tar för sig, avlastar höger ben i svängar och stopp.

Sven ville se Yeti utomhus och han såg omedelbart att Yeti inte rörde sig rent. Det var dessutom uppenbart att höger ben är mindre musklat än det vänstra. Efter lite böjning, kläm och känn var det mycket tydligt att smärtan kommer från ländryggen. Om Sven tog tag runt midjan med fingrarna i ljumsken och tummen bredvid ryggraden gnydde Yeti till och vände sig snabbt bakåt i en tydlig smärtreaktion. Han reagerade däremot inte alls vid böjning av ryggraden, höft, knä eller, faktiskt(!!) tår utan det verkar vara muskelrelaterat. Möjligen relaterat till nerver också, det är svårt att säga.

Planen är nu ortoton mot nervsmärta i 5 dagar, sen canidryl. Och så koppelvila. Sen ska vi vidare till rehab i Norsholm för elbehandling.

Om fem dagar kommer alla tre hundarna stå på anti-inflammatoriskt och koppelvila. Jag känner mig lite lätt matt på allt vad hundträning och skador heter…

Lätt uttråkad Yeti hos Djurdoktorn

Lätt uttråkad Yeti hos Djurdoktorn

Publicerat på 03 juni 2015, i Skador, Yeti. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Sån jävla skit!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: