Midsommar och hundhälsan

Midsommarafton firades på Kojtet hos Linnea och Per, precis som förra året. Det var mycket trevligt! Massor av tårta, tipspromenad, dans runt midsommarstången, musiktävling och grillning och ovanpå det en massa trevliga människor, kan det bli bättre?

Midsommardagen tapetserade jag men jag kom även igång med hundarnas sjukgymnastik. Monster ska simma och balansera på boll och Yeti ska trava bredvid cykel. Sist jag satte igång Monster på bollen blev han halt så den har vi inte vågat oss på igen men jag tog med Troll och Monster till Svartån för lite simning. Simning är ju skonsamt och bra gymnastik även för Troll – tänkte jag. Hundarna fick simma 2×2 minuter och båda tyckte det var så kul! Monster är fräsch och fin även idag men Troll däremot.. Igår hade han så ont runt högra bakbenet så han morrade bara jag tog i honom. Idag är han piggare men ordentligt halt.. 😦 Jäkla skit! Det blir inget mer simmande för Troll 😦

image

Yeti fick trava bredvid cykeln en mycket kort sväng och det gjorde mig gråtfärdig. Hundkraken kan inte trava 😦 Han passar, halvgalopperar och rör sig allmänt jättedåligt. Två behandlingar med el och han är absolut inte bättre. Vad ska jag göra när han aldrig blir bra?

Publicerat på 21 juni 2015, i Monster, Rehab, Simma, Skador, Troll, Yeti. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. the crazy pack

  Fy så trist m hundarna. 😦 Du tror inte Troll kan ha blivit kall? Tänker att det har ju inte varit så överdrivet varmt och han m sin päls tar väl lite tid på sig att bli torr sen med. Korta ner längden simning om ni testar igen. Felix simmar 1-1-1 när han har haft uppehåll m simmet en tid och han simmar ju dessutom i varmt badkarsvatten, annars blir han dålig.
  Knott kan inte heller trava bredvid cykeln än, även om han travar mkt bättre nu och fick godkänt av Marie då han inte visar någon smärta eller spänning alls.

  Gilla

  • Jo han kan ju mycket väl ha blivit kall. Jag försökte torka men han har ju galet mycket päls. Det är ju lite kallt i vattnet än också..

   Yeti verkar inte kunna trava när jag springer med honom heller. Han hoppar och passar och går sen upp i galopp. Ser helt knäppt ut. Ska höra med Marie om jag ska fortsätta försöka eller om jag ska låta bli.

   Gilla

   • the crazy pack

    Travar han annars? Knott travade ju typ noll när vi såg Marie första gången. Nu travar han vid rätt tempo, men det är fortfarande väldigt lågt om en tänker på hur fort han borde kunna trava. Passar lätt och galoppstudsar superlätt. Vi tragglar på och belönar upp travet massor vid varje promenad än så länge.
    Ni går inte så mkt barnvagnspromenader va? Har nämligen börjat kika på hundar som går bredvid barnvagnar och nästan alla tycks passa, så funderar på om vagnen stör hundarna mer än en anar kanske.

    Gilla

    • Han passar.. Har testat att gå fortare (med Arvid på ryggen) och även om de båda andra travar så går Yeti i skritt-pass – galopp utan att passera trav. Eller han hör nån märklig hopp-studs-manöver innan galoppen.

     Gilla

     • the crazy pack

      Låter väldigt likt hur Knott betedde sig för några månader sen. Hoppas det är lika lättlöst som för Yeti som det var för Knott. Känns som du har haft en livstids hältor och krafs hos dina hundar nu. 😦

      Gilla

      • Hade Knott också ont i L1S7? Vi ska till Marie nu så får vi se..

       Gilla

       • the crazy pack

        Han hade spänningar över det området ja. Förträngningarna mellan kotorna är dock lite längre fram i ryggen och så minimala att de inte borde påverka nämnvärt och m tanke på hur stor skillnaden blev m bara några små justeringar för honom så känner jag mig ganska trygg m att de trånga diskutrymmena inte hade nåt m hans problem att göra. (Dessutom har jag hört om fler cirnechi m liknande spänningsproblematik under vinterhalvåret)

        Gilla

        • Hur fick du veta? Gjorde ni MR?

         Gilla

         • the crazy pack

          Nä, vi röntgade m vanlig röntgen och den gav en tillräckligt god bild tillsammans m hur Knott betedde sig för att det inte skulle vara värt att gå vidare just nu iaf. Hade han inte svarat på rehabben och de små justeringar vi gjort i vardagen, samt visat tydliga tecken på att ha ont skulle jag kanske vilja gå vidare m MR. Nu känns det bara onödigt.

          Gilla

 2. the crazy pack

  Jag gjorde MRI och CT på Felix i strömsholm för 8 år sen. Brände hela hans ersättningsbelopp på den utredningen. :/

  Gilla

%d bloggare gillar detta: