Semester på Öland!

Jag bokade stuga tillsammans med Nathalie på Öland inför Guldagilityn redan i januari. Tyvärr hann både mina och Nathalies jyckar bli skadade så jag var ett tag inne på att avboka stugan. Men det är ju faktiskt så att folk åker till Öland bara för att ha semester, helt utan tankar på agility! Vi tänkte att det kunde vi ju också testa 🙂

Vi bodde i en 5-bäddarsstuga och Troll var hos pappa så det var rätt gott om plats. Dusch och toalett i stugan är ju dessutom väldigt skönt när en har med sig en bebis. Det fanns hundbad på campingen och det var helt enkelt ett riktigt bra boende!

På torsdagen anlände vi på eftermiddagen och vi gjorde inte så många knop den dagen. Hundarna badade och jag tog ett kvällsdopp jag med. En spritser och planerande av semestern på verandan i kvällssolen fick avsluta dagen 🙂

image

Fredag morgon tuffade vi söderut till Ottenby fågelstation och fyren Långe Jan. En vacker strand med svarta lena stenar och en massa fåglar. Vi staplade stenar på stranden en stund och gick sedan på alvaret med sin savannliknande natur. Korna och fåren hade betat på enbuskarna så de var kala nertill och kronorna var platta undertill på det mest säregna sätt! Arvid åkte på våra ryggar, vagn kändes inte som ett alternati

image

image

image

v.

Vi åt lunch utanför en  borg och kuskade vidare norrut på den östra sidan. Vi passerade ett antal raderar innan vi nådde nästa mål, Bläsinge strand! Kallt vatten och badglada hundar, Arvid var inte lika badglad utan blev mest kall. Skönt att svalka sig lite  tyckte iaf jag! Sen kollade vi på lite ruiner innan vi styrde kosan mot Eriksöre camping för grillning och häng med fina agilityvännerna!

På lördagen styrde vi kosan norrut. Vi åt vegetariska kroppkakor i Löttorp innan vi åkte ända längst norrut på ostkusten och naturreservatet Trollskogen! 4,5 km genom gammal tallskog med inslag av mycket gamla ekar, det var helt enkelt fantastiskt! Långa stränder med vita stenar, vrak och knotiga tallar i groteska former. Jag kan verkligen rekommendera denna pärla!!

image

image

image

image

Efter dem mäktiga och stillsamma upplevelsen var det lite av en chock att hamna på Böda sand där musiken var hög och aktiviteten minst sagt intensiv. Det var dessutom jättelångt till hundbadet. Men svettiga och trötta som vi var, var det ändå underbart att slänga sig i det friska vattnet!

image

image

I lördags var det dessutom Arvids 1-årsdag! Det firade vi med paket i stugan medan stuggrannens dotter avundsjukt tittade på.

image

I söndags var det hemresedags men vi inledde med att besöka ett fantastiskt vallmofält som kanske var ett mindre fantastiskt vetefält.

image

Sen for vi vidare till Borgholms slottsruin och fascinerades av dess uppgång och fall.

image

Som avslutning på den här härliga semestern körde vi förbi Jönköping och åt middag med ett par kollegor från JV! Det var så trevligt att träffa dem  igen 🙂

Publicerat på 08 juli 2015, i Familj, Foto, Resa. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Semester på Öland!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: