En hög med brädor

Min väldigt snälla pappa följde med mig till bauhaus idag för storshopping! Jag har handlat massor av impregnerat virke, skruv, spikplåt, vinkeljärn och två rullar med högt nät. Nu får snart nya skruvdragaren visa vad den går för på riktigt!

image

Vad ska det bli av detta då? Jo först och främst en hundgård! Den ska bli 49 kvm stor och ha två fack, ett för en hund och ett för två. Den ska ligga i andra änden av byggnaden som syns på bilden och innedelen blir en hästbox , också avdelad i två. Det vi ser på bilden bakom släpet är ju också en hundgård ser kanske den skarpsynte men med sina 8 kvm räcker den endast till 1-2 jyckar som är lägre än 25 cm i mankhöjd om en vill vara laglig.. Jag vet att hundgården byggdes för en eller möjligen t o m två stora hundar så nån missade visst Jordbruksverkets regler! Även inneutrymmet är väldigt mycket för litet för bara en av mina hundar och min tanke är att hönshus och hönsgård av det. Ett tiotal hönor borde kunna trivas fint där med lite mer nät och schysst inredning! Men det är en senare plan 🙂

Utöver denna fashionabla hundgård ska jag även  bygga tre grindar. Jag har den senaste tiden jobbat hårt med att slå ner fler stolpar och spänna fårnät med spännband för att fåren ska kunna gå här igen. När betet tog slut i våras gick fåren rätt hårt åt staketet om en säger så.. Nu är fåren hemma men istället för grindar sitter där nu fårnät i grindöppningarna. Sammanlagt är det två nya stora 4-metersgrindar som ska fixas och en liten grind där fåren liksom sprängde en lite rutten grind i våras.

Det blir alltså lite pyssel! Inte nog med att grindar ska sågas och skruvas ihop och hundgården byggas, det är en hel det pyssel inomhus i hästboxen också. Golv måste läggas, en avspärrning mellan boxarna och en vägg från boxväggen upp till taket måste byggas. Inte minst måste två hål sågas ut och luckor skruvas dit så hundarna kan gå ut och in! Till sist har vi inredning både inomhus i boxarna och i inhägnaderna som ska ordnas! Ja det var visst ingen risk att jag skulle bli sysslolös framöver om nu någon trodde det 😉

Publicerat på 10 juli 2015, i Hundgårdsbygge, Husprojektet, made by Hedvig. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En hög med brädor.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: