Hundgårdsbygge i progress

En vecka har jag haft semester och trots att jag inte kunnat lägga obegränsat med tid så tycker jag det har gått framåt! Fyra väggar av fem är helt klara sånär som på gångjärn och dörrhaspar och den femte är ihopskruvad och det är bara lite märlor kvar. Någon timmes jobb kvar sen är gården redo att sättas ihop! Tyvärr är marken inte redo för att bli byggd på men jag hoppas att det kan fixas under nästa vecka.

image

När hundgården är ihopskruvad och på plats är det dags att göra om hästboxen till hundboxar. Idag är det frigolit som golv och jag har funderat på hur jag ska lösa det. Även om jag köper det billigaste golvet på bauhaus blir det några kronor mer än vad jag egentligen har råd med. Hela bygget blir ju inte gratis om en säger så. Lösningen på ganska mycket är att sätta en bevakning på blocket! Att dessutom ha vänner som behöver samma sak som en själv kan ju vara något som går att utnyttja så att alla blir nöjda 🙂

Idag åkte vi därför med hästtransport och hämtade 50 kvm ekparkett och skjutsade till Kimstad emot att jag fick de 10 kvm jag behöver till hundgården! Att hitta golv i så små dimensioner som 10 kvm är liksom inte helt lätt så att dela på det blev perfekt! Att lägga ekparkett i ett stall är kanske en ganska udda idé, men jag tror det blir bra! Jag blev dock lite sugen på att måla väggarna vita. Är ju lite tråkigt att inte matcha upp ett sådant här fint golv, eller hur?

image

Utöver hundgårdsbygge har jag även skruvat ihop en grind till. Detta är en lite grind mellan hagen och trädgården. Själva grinden blev snygg men stolpen jag satte fast den i är sned. Jag har ingen ny stolpe just nu så det får vara så, oavsett så är det mycket snyggare än både den gamla ruttna grinden som ramlade ihop när ett får rammade den i våras och den tillfälliga lösningen med tre kompostgaller ihopsatta med buntband 😉

image

Publicerat på 25 juli 2015, i Hundgårdsbygge, made by Hedvig. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Hundgårdsbygge i progress.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: