En grind och en hönsgård!

Vi har haft en riktig pysseldag ute idag. P har trimmat granhäck och grävt ner slipers (stavning?) längs med grusgången. Jag har fixat till hönsgården! Det saknas tak som skydd för rovfåglar och dörr till själva luckan men iaf taket har jag en plan för. Invändigt har jag brutit loss gammal ful inredning som jag inte vet vad det använts till och så har jag sopat ut mängder av musskit och gammalt hundhår. Jag stötte dock på ett problem! Det är spånskivor som golv och det känns ju väldigt tveksamt att ha höns på! Eller hur blött blir spån i ett hönshus egentligen?

image

Nu är alla de tre grindar jag planerat göra helt färdiga! Det saknades en sista tvärslå på de två sista men nu är de på plats!

image

Nu är jag redo att börja bygga upp en vägg i det som ska bli hundstall men problemet som står i vägen är lika banalt som besvärligt. Jag kommer nämligen inte in! De färdiga sektionerna står lutade mot stallet och täcker för dörren. De är så tunga att jag inte kan flytta dem själv och P och jag fick nätt och jämnt sektionen till hönsgården på plats.

Sen går jag i valet och kvalet om jag ska måla vitt. Borde ju det egentligen när jag ändå håller på. Men det kommer ju ta ett par dagar till. Och kosta lite mer. Samtidigt.. Vitt är ju sjukt mycket snyggare är omålat trä!

Publicerat på 02 augusti 2015, i Hundgårdsbygge, Husprojektet, made by Hedvig. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för En grind och en hönsgård!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: