Lagning av en läcka

Ägaren av ett hus modell äldre kan råka ut för både det ena och det andra problemet med huset. Vår veranda har blivit väldigt blöt invändigt så fort det har regnat lite mer än normalt och det har ju hänt en eller två gånger denna sommar :p Detta har varit en riktig surdeg att ta tag i eftersom det låg en trall på balkongen som inte var helt enkel att ta bort. P har skruvat upp en massa djupt nerskruvade skruvar men många gick sönder och hade rostat fast. Till slut hjälpte pappa oss att bryta upp golvet med kofot! Då såg vi anledningen till läckan, ett stort sönderrostat parti på plåttaket. Det var lagat sedan tidigare men nu höll inte lagningen längre. Jag tvättade taket omsorgsfullt och sedan kletade vi på assfaltsklister och takpapp! Resterna av klistret kletade vi på alla fläckar dom såg att få för sig att börja läcka någon gång de närmaste åren. Resultatet håller kanske inte i all evighet och vi måste nog köpa ett nytt tak någon dag men några år borde det hålla!

image

Nu är frågan vad vi gör med detta? Ska vi lägga ny trall eller låta det vara som det är? Vi är ändå inte på balkongen mer än för att skaka mattor. Vi lämnar det beslutet till ett annat år 😉

Publicerat på 19 augusti 2015, i Husprojektet. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Lagning av en läcka.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: