Tova inför vintern!

Min kära moster kom på besök idag och med sig hade hon en kardbänk! Fårskinn är ju populärt i barnvagnar på vintern men nu är jag sån att jag tycker att fårskinn är bäst på fåren. Däremot att använda ullen av får jag känner till, det känns mycket bättre! Det Först tovade vi en svart filt som jag har tänkt ska vara i vagnen i vinter men även fungera som sittunderlag och skydd för fukt och snö. Den svarta fina ullen kommer från Anna-Carins hälsingetacka Ulla!

image

En ullig hög

image

Kardad och lagd i ordning

image

Här valkas ett stycke ull!

image

Färdig filt!

Sen gav vi oss på ett jätteprojekt, en åkpåse till Arvid! Den är av vit ull från våra gamla dala-pälsfår och är tovad i ett enda stycke. Vi lade fyra lager ull och sen ett lakan emellan och vek sen ihop kanterna så det blev ett enda stort stycke. Det tog tid och jag är helt mör i rygg och axlar nu, men fint blev det! Jag tror det blir kanon för Arvid i vinter 😀

image

Två lager kardflor, ett lakan och två lager till

image

En färdigtovad påse!

Påsen behöver fixas till lite i öppningen, klippas upp och kanske ska jag sätta i någon knapp, men det får bli en lite senare fråga!

Nästa projekt blir ett sittunderlag till mig i bilen. Rumpvärmen gick nämligen sönder förra sommaren och det är svinkallt om rumpan på vintern. En tovad dyna blir perfekt för att hålla de ädlare delarna varma och goa  😉

Publicerat på 22 augusti 2015, i Fåren, made by Hedvig. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. the crazy pack

    Wow! Vilka ina grejer! Och känslan att kunna ge sin unge något sådant fint! ❤

    Gilla

%d bloggare gillar detta: