Knäckt Yeti

Ända sen jag fick tips om att bäckenrotation eller snett bäcken kunde vara vad som är fel på Yeti så har jag väntat på att få besöka en kiropraktor. Jag fick en tid hos Jörgen Fureus, som är både veterinär och kiropraktor, och idag var det äntligen dags! Jörgen började med att lyssna på Yetis historia, sen ville han se hur Yeti rör sig. Yeti kan ju verkligen inte trava utan studsar mest fram. Jörgen klämde också på ländryggen och fick direkt fram en reaktion på båda sidorna. Han konstaterade snabbt att Yeti har mycket muskler fram, dåligt med muskler bak, att problemet framför sitter runt höger bak och så själva kärnan – att Yetis bäcken är snett, sk bäckenrotation. Det var ju vad jag trodde efter att ha hört om det! Yetis hoppsasteg, oförmågan att trava, kutryggandet, smärta runt ländryggen och så att det inte gick att hitta en endaste fel på Yeti trots röntgen och MR kan alltihop vara symptom på det.

Jörgen behandlar i tre steg då Yeti fick först laser på rygg och bakben. Sen fick han stötvågsbehandling på nästan hela kroppen. Till slut kom knäcken, att dra i bakbenen och få bäckenet i rätt position. Det sistnämnda var inte så kul men de första stegen hade Yeti ingen emot. Nu ska Yeti vila i en vecka, sen kan jag sätta igång honom. Han har för korta lårmuskler nu och han kommer fortsätta göra hoppsasteg i ett par tre veckor, sen ska han bli bra! Fattar ni, han ska bli bra!!!

Jag ser faktiskt skillnad redan nu. Yeti kutar inte lika mycket med ryggen och han går mer avslappnat med bakben och rygg. Tänk om detta faktiskt funkar?

Före behandling

Efter behandling

Och sen hur han står:

image

Ja, inte så lätt att se kanske, men jag tycker det är skillnad 🙂

Publicerat på 25 augusti 2015, i Rehab, Yeti. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Åh vad jag håller tummarna för att allt kommer lösa sig nu!!!!

  Gilla

 2. Åh vad härligt att läsa!!! Håller verkligen tummarna för att han kommer bli bra! Åh vad glad jag blev för din skull nu!!

  Gilla

 3. Åh vad roligt att läsa!!!! Håller alla tummar för att du får en frisk Yeti! 😀😀

  Gilla

 4. the crazy pack

  Håller tummarna för att han äntligen blir bra nu!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: