Fåren Boreson

Efter en del diskussioner i fårgruppen landade vi i flera beslut. Jag ville ha max 6 tackor hemma i vinter och där började diskussionen men plötsligt landade vi i att bara jag ville ha  fåren kvar! Det kändes lite snopet, samtidigt vill jag ju inte sälja alla fåren och alltså inte ha några träningsmöjligheter alls nu när agilityn ligger på is. Jag lade ut en annons i fårgrupperna på facebook och samma dag ringde en intressent! Lyra visade att de var invallade och så såldes de! Den snabbaste affären jag gjort tror jag 😉 Plötsligt var jag ensam omvårdare på de sex tackor som är kvar.

Eftersom fåren måste ha tillsyn så har det per automatik inneburit att jag börjat träna vallning igen! Det går oväntat bra faktiskt, Monster fastnar på flankerna men eftersom jag jobbar med det hela tiden nu så blir det stadigt bättre! Troll har glömt allt vad lugnt tempo och stanna är så idag viftade jag lite med piskan och då plötsligt fräschades minnet upp! Yeti är duktig, han är rå men börjar lära sig höger och vänster.

Hälsomässigt så verkar Monster tåla att valla utan problem. Troll kör ytterst korta pass och Yeti, tja Yeti är ju bättre generellt. Han travar till exempel mycket mer nu och han blir inte sämre av att vara lös. Däremot blir han sämre av att valla. Direkt efter passet drar han upp benet, gör hoppsasteg och går ojämnt. Det släpper efter vila och min gissning är att vallningen är jobbig eftersom han rör sig så samlat och koncentrerat och att musklerna tar slut. Planen är att fortsätta med korta pass och hoppas att det släpper, annars får det nog bli en omgång till hos kiropraktorn..

image

Publicerat på 11 september 2015, i Fåren, Monster, Troll, Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Låter som att det där blir bra 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: