Sjukstuga

Igår på förmiddagen lade jag märke till att Troll var orolig, flämtade och skakade och gnällde. Vi gick ut och jag tänkte att det var magen, men nej. Stackars Troll kissade koagel och blod 😦 Jag ringde veterinär som (såklart) bad om en temp och att jag skulle återkomma om det var feber. Tempen var 39,3,  vi åt en snabb lunch och jag försökte lägga Arvid men misslyckades. Ca en timma sedan senaste promenad hittade jag Troll liggande i sitt kiss och dessutom en temp på 39,5… Vi fick en tid på Valla vid 17.30 och det kändes som en evighet. Troll gick i trädgården och kissade och kissade och temperaturen steg. Jag tog ett urinprov som hade en misstänkt rosa färg.. Sista gången jag tog tempen låg den på 40,3 och just då ringde Pia från Valla och undrade om vi kunde komma direkt. JA!! Såklart vi ville det!

Att det var blod i urinen var ju inte förvånande, men njurvärdet var normalt. Misstänkt urinvägsinfektion och så även frågan om prostatan var inblandad? Vi åkte hem med antibiotika och lämnade urin på odling.

image

Troll hänger på djursjukhuset

Febern hade gått ner igår morse men tyvärr fick han feber igår igen. Jag pratade med Pia idag och tyvärr är feber inget gott tecken. Han hade e-kolibakterier i blåsan och även en bakterie till men nu minns jag inte vilken. Stafylokocker? Streptokocker? Vilken kan man ha i urinen?

image

Troll med en svalkande blöt handduk över sig

Idag har Troll iaf varit feberfri och pigg så jag hoppas att det har vänt. Vi ska in på torsdag för ett ultraljud på prostatan. Har vi riktig tur räcker det med antibiotika för att få styr på detta, har vi lite mindre tur så är prostatan inblandad och det räcker med en kemisk kastrering för att få bukt med den. Jag vill inte tänka på vad det kan vara om vi har otur..

Publicerat på 22 september 2015, i Troll. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Sjukstuga.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: