Yeti levererar!

Idag åkte jag ut lite sent till fåren så det fick bli korta pass med killarna. Jag gick och drev lite med Yeti i riktning mot fållan och så fick jag för mig att testa! Och tro på fan när hunden gör klockrena flanker på rätt kommande och får in dem i fållan på första försöket! Tänk vad stolt en kan bli 🙂

image

På något sätt har han dessutom lärt sig höger och vänster! Jag lade på ord på flankerna efter ett kurstillfälle hos Karin Söderberg i mars tror jag och sen tränade jag ju egentligen inte jättemycket efter det. Jag körde ju på ett tag, upptäckte att Yeti blev sämre och efter halva maj har vi kört exakt noll träningspass tills nu i september. När jag satte igång honom så har jag helt rått utgått ifrån att han kan höger och vänster och tänka sig, han köpte det! Självklart sitter det inte perfekt, men ordförståelsen finns där även om Yetis mycket starka djurkänsla tar över ratten ibland.

Yeti är en riktigt rolig hund att träna och jag är så glad att vi är igång! Trots mina positiva rapporter så är han inte helt hundra i sitt bäcken så vi ska tillbaka till kiropraktorn, men han klarar promenader och lättare vallning utan problem och det är jag så glad över!

Publicerat på 05 oktober 2015, i Vallning, Yeti. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Yeti levererar!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: