Foderbord, grind och nåt till hundgården

Jag har varit igång med att bygga igen. Häromdagen var jag hos pappa och sågade virke och skruvade ihop ett par projekt. Först och främst en mindre grind att sätta mellan hagen och vår trädgård. Jag vill ha en snabbare väg mellan hundgården och huset, inte för att det är så långt runt stallet, men ändå. Själva grinden blev fin men jag satte den på en vanlig stolpe och det blev kanske inte helt rakt.. Men det får duga tills vidare! 

Det andra och tredje projektet rör fåren, dels har jag gjort fyra grindar att sätta runt ensilagebalarna i vinter. Fåren drar ut mängder av ensilage på marken, trampar runt i det och bajsar och kissar och sen vill de ju såklart inte äta det. Min förhoppning är att det iaf ska bli lite mindre still med grindar runt.

Det sista projektet är ett foderbord inne i stallet. Förra vintern hade vi ett hönät men det behövdes egentligen något bredare. Främst är det hö på hösten som de ska få där, men kanske går det att ge kraftfoder där också.

image

Pappa och Arvid hjälpte mig idag att få foderbordet på plats ❤

Kvar har jag att inreda hundgården. Dels vill jag ha någon form av tak vid luckorna. Jag har ett par trallbitar där och det vore bra om de hölls torra. Sen skulle jag vilja ha vindskydd med liggaplats under och ovanpå. Jag har lite virke men inte tillräckligt. Har en någonsin tillräckligt med virke? 😉

Publicerat på 19 november 2015, i Fåren, Hundgårdsbygge, made by Hedvig. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Foderbord, grind och nåt till hundgården.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: