Fruset

Jag gillar när det är riktig vinter med snö, det blir så mycket ljusare och renare ute! Slask och regn är ju bara tråkigt, tacka vet jag sol mot gnistrande snö. Men det finns ett par anledningar till att jag tycker att -20 är lite väl kallt.. Vårt hus har alltid varit kallt, det har torpargrund och det är svinkallt runt trösklar och en del lister. När vi bytte värmesystem så blev huset som nytt! Vi behöver inte längre ha fleecetröjor och tofflor ovanpå raggsockor inomhus, behöver inte sitta under tjocka täcken i soffan. Men! Fortfarande finns små köldhål i huset och det är riktigt kallt i lådor och skåp i köket. Första vintern vi bodde här frös slangen till diskmaskinen sönder och igår morse så hände en köldrelaterad grej igen. Jag åt frukost när jag hörde en rejäl smäll inne i köket! Sen hade vi inget varmvatten i köket.. Efter lite om och men så kunde vi konstatera att det inte läcker och varmvattnet kom tillbaka mitt på dagen när isproppen smält. För tillfället gör vi inget men det är väl bara en tidsfråga innan vi får byta rören. Det kändes mest lite för trist att börja kl 15 en fredag.. När jag kom hem igår såg det alltså ut såhär:

image

Då är det ganska lätt att hålla sig för skratt kan jag säga!

Det är besvärligt med vatten till fåren också i den här kylan. Det fryser direkt och jag byter hink ett par gånger om dagen och fyller på med varmt vatten nån gång till. De verkar inte så törstiga som tur är. Jag har satt fyra grindar runt fårens ensilage för att de inte ska trampa i det. Tyvärr tänkte jag lite fel och de når inte riktigt runt. Igår kväll när jag kom med mitt vatten var det ett får som klättrat upp på balen och hon såg nog mig samtidigt som jag såg henne i mörkret. Hon kastade sig över grinden, fastnade med ett bakben och landade på marken. Blockhalt..  😦 Jag såg framför mig benbrott och nödslakt men hon måste haft änglavakt för idag haltade hon inte alls! En stor lättnad 🙂

Publicerat på 16 januari 2016, i Fåren, Husprojektet. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Fruset.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: