Hur gick det med EC, BLW och tygblöjorna?

Ni minns kanske att jag skrev om de där grejerna vi testade med Arvid, EC, BLW och tygblöjor men hur gick det sen? Jag tänkte skriva något om det 🙂

BLW, baby led weaning, att ge bebisen bitar av mat och låta hen äta själv helt utan att mata med puréer, hur gick det med det? Jo nu äter Arvid med gaffel eller sked (oftast iaf) och han har god aptit om han gillar maten. Men de flesta barn äter väl kanske med bestick vid 18 månader? När började han äta med bestick? Jag minns inte men det var länge sen. Åtminstone innan han fyllde 1. Jag är iaf jättenöjd med själva konceptet och Arvid har gillat det skarpt! Vad gäller risken för att sätta i halsen så har det hänt en gång att P har vänt på honom, jag har aldrig behövt göra det. Tvärtom så är han väldigt duktig på att hantera maten i munnen.

EC,  elimination communication handlar om att erbjuda potta eller toalett istället för blöja till små bebisar. Det handlar alltså INTE om regelrätt potträning. Vi har haft perioder när Arvid inte alls velat gå på pottan, ibland har han istället kissat utomhus och andra gånger har han helt enkelt kissat i blöjan. Men bajsa gör han nästan alltid på pottan och vi har haft max kanske 2-3 bajsblöjor i månaden sen Arvid började med fast mat med undantag för om han har varit dålig i magen. Arvid är väldigt tydlig när han behöver göra nr 2 och då tar vi honom helt enkelt på pottan. Nr 1 är inte lika tydligt och vi har oftast några kissblöjor varje dag. Frågar vi om han vill på pottan så är han däremot tydlig! Men nu plötsligt har något hänt! I fredags hos syrran tog Arvid sig fram till toadörren och ville in! Mycket riktigt behövde han gå på toa. Igår hände det en ännu större grej! Arvid hade satt sig vid pottan i badrummet medan jag var i köket. Plötsligt satt han på pottan! Med blöja på då visserligen, men med hjälp av med den så gick det så bra så! Det känns ju helt fantastiskt att Arvid tycker att badrummet och pottan är ett självklart ställe att gå till när man är nödig 🙂 Vi är inte färdiga för att helt ta bort blöjan än eftersom det blir nån-flera kissblöjor per dag, men det känns inte så långt borta nu 🙂

Tygblöjor då? Jo jag älskar tygisarna!  Så fina färger och så bra passform, jag älskar mönstren och att det finns en uppsjö av former och typer så att alla kan hitta den blöja som passar just deras barn bäst. De läcker sällan och det finns alltid blöjor hemma. Att tvätta var tredje dag känns inte heller jobbigt. Sen är det såklart en bidragande orsak att vi gillar dem att vi har så få bajsblöjor. Hade Arvid alltid gjort nr 2 i blöjan hade nog iaf P tröttnat. Men för oss har de verkligen funkat super!

image

Färger och mönster som är omöjliga att motstå 🙂

Publicerat på 25 januari 2016, i Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Hur gick det med EC, BLW och tygblöjorna?.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: