En härlig ålder!

Arvid är i en sån härlig ålder just nu! Han vill hjälpa till med allt och favoritsysslan är att sitta på bänken och pilla med grejer som att peta ner filter i kaffebryggaren eller hälla ner te i vattenkokaren. Han är även med i matlagningen och mortlar, river gärna morötter eller rör i någon smet. Han iakttar och upprepar allt vi gör och det är så häftigt att vara med i den här processen av att lära sig allt! Arvid är sen med att lära sig gå, men att gå när vi håller i händerna har han kunnat sen i höstas. Idag stod han stadigt kvar i upp till någon halvminut när vi släppte händerna! Snart så ska nog även Arvid gå!

Arvid leker mest med duplo och han bygger torn på höjden! Jag tycker det är riktigt roligt att leka med duplo, jag lekte massor med lego som liten och nu får jag uppväcka de talangerna! Det är ju kul med barn att en får återupptäcka roliga lekar 🙂

Något som Arvid faktiskt börjar göra på allvar är att gå på pottan själv! I helgen satte han ju sig på pottan med blöjan på och idag var han blöjfri när han plötsligt satte fart in i badrummet, klättrade upp på pottan och kissade! Både jag och Pascal är så imponerade av att han har knäckt detta själv! Vi har ju inte pottränat i egentlig mening (jag vet inte ens hur man gör det?) men genom att erbjuda pottan och fråga om han behöver gå på pottan har visst ändå gjort sitt 🙂

image

Publicerat på 28 januari 2016, i Bebis. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Hehe, tycker det låter som samma sätt man gör med valpar 😀 Erbjuder dem att kissa ute så ofta som möjligt så de kopplar ihop det med behovet 🙂

    Gilla

%d bloggare gillar detta: